Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa
Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena. Pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.
Amaryllis are nenumarate varietati. Culoarea florilor variaza de la albul cel mai pur la Amaryllis White Christmas pana la rosul cel mai inchis de la Amaryllis Red Nymph.
Adesea, aceasta floare constituie un cadou iarna, datorila nuantelor sale de rosu care au un aer festiv. In general, planta este una de interior, insa poate fi plantata si in gradina sau tinuta afara, in ghiveci.
Amaryllis este folosita de asemenea ca planta decorativa prin taierea florilor si utilizarea lor in buchete si aranjamente florale. Tulpina florala fistuloasa poarta flori mari, dispuse in umbela, asemanatoare cu cele de crin.
Bulbul plantei are un aspect globulos, format din tunici suprapuse, din care tunicile exterioare sunt uscate, avand aspectul unor foite de ceapa. Frunzele sunt liniare, carnoase, ca niste curele si de culoare verde inchis.
Amaryllis adora lumina puternica si solul putin umezit. Odata ce bulbul creste si incepe sa se formeze tulpina pentru planta sau frunze, ingrijiti-o la fel ca oricare planta de interior.
Temperatura mai ridicata le poate face sa creasca si sa infloreasca mai repede. Florile raman vii la temperaturi mai scazute pentru mai mult timp. Majoritatea acestora infloresc la varfuri foarte inalte si de obicei au nevoie de suport.
La sfarsitul toamnei bulbului i se va induce starea de repaus. Acest proces se realizeaza prin rarirea udarilor, suspendarea fertilizarilor si trecerea plantei intr-un un regim termic mai scazut.
Dupa ce sunt parcursi toti acesti pasi, planta intra intr-o faza de ofilire care nu trebuie sa va ingrijoreze. De aceasta data, ofilirea si caderea frunzelor este un semn ca veti beneficia de o inflorire spectaculoasa primavara viitoare.
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent
Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.
-
Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.
-
Gradina mea in luna Februarie
Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.
-
Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat
Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.