Ficus salicifolia

Denumire stiintifica
Ficus salicifolia

Denumire populara
Ficus

Seamana foarte mult cu specia Bengalensis, deosebindu-se de aceasta prin varful limbului, mai ascutit.

Ingrijire
Udarea se face cu apa la temperatura camerei, pe cat posibil, dimineata. Iarna se uda foarte putin. Desi consuma foarte multa apa, este necesar ca, intre 2 udari, pamantul sa fie lasat sa se usuce la suprafata. Excesul de apa este daunator si conduce la caderea frunzelor. Speciile agatatoare se uda des, iar aerisirea lor se face cu generozitate. Exigentele plantei fata de lumina difera in functie de specie, cele arboricole au nevoie de lumina multa. Fertilizarea se face cu must de balegar sau cu ingrasaminte minerale si se aplica numai primavara, de 1-2 ori pe luna. Transplantarea se realizeaza primavara, la interval de 2 ani, pana cand planta este destul de mare, dupa care se evita pe cat posibil aceasta operatiune. Corectarea inaltimii si stimularea ramificatiei se fac prin taieri executate in luna martie.

Articole asemănătoare

  • Smochinele, sursa de calciu, magneziu, potasiu si fier

    Smochinele cresc pe copacul numit Ficus carica si sunt native din Orientul Mijlociu. In prezent la capitolul productie locul trei in lume este ocupat de California, dupa Turcia si Grecia.

  • Ficus - planta decorativa in apartamente

    Pentru ficus taierea lastarilor sau ramurilor se realizeaza de obicei primavara, in lunile martie-aprilie

  • Ficus elastica

    Planta are o tulpina verticala, care ramifica slab. Cresterea in inaltime si ramificarea se directioneaza prin taiere. Frunza, protejata de o bractee roz, are limbul de forma oval-eliptica, pielos, de culoare verde inchis, stralucitor.

  • Ficus religiosa

    Tulpina ramifica bine, frunzele sunt relativ mari, lung petiolate, cu varful ascutit, subtiri, cu nervatiunea aproape alba, asemanatoare frunzelor de nuc.

  • Ficus bengalesis

    Planta ramifica f puternic. Frunzele au foarma oval-rotunjita, sunt groase si au nervatiunea pronuntata. Se remarca prin culoarea maronie, pe partea inferioara.


Warning: fopen(cache/bc2bd6fae8d04fd684fb52e0b29eb44f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139