Deserturi savuroase. Cheesecake cu rodie
Un desert nemaipomenit pregatit pentru musafiri poate fi reteta de cheesecake cu rodie.
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g biscuiti
100 g unt
Pentru umplutura:
250 g crema de branza clasica
250 ml miere
250 ml smantana
250 g bobite de rodie
15-20 g gelatina
Pentru topping:
200-250 g bobite de rodie
100 ml miere
5 g gelatina
Se realizeaza astfel:
Biscuitii se rup in bucati.
Apoi se pun in robotul de bucatarie.
Se mixeaza pana ce sunt sfaramati bine.
Untul se pune la topit.
Cand s-a topit se amesteca cu pesmetul de biscuiti, rezultand astfel blatul prajiturii.
Intr-o foma rotunda de metal se pune hartie de copt.
Se pune apoi si pesmetul de biscuiti.
Se preseaza bine.
Apoi forma se da la frigider timp de 20-30 de minute.
In acest timp se realizeaza umplutura.
In robotul de bucatarie se pune crema de branza.
Se adauga si bobitele de rodie.
Le puteti inlocui si cu alte fructe, precum mure, afine, zmeura congelate, dar trebuie sa fie dezghetate cand le utilizati la prepararea umpluturii.
Se amesteca ingredientele din robot.
Se pune mierea.
Se mixeaza in continuare.
Amestecul obtinut se pune intr-un bol.
Se lasa 5-7 minute sa se odihneasca.
Se bate frisca lichida.
Se lasa si aceasta cateva minute.
Se prepara si gelatina.
Gelatina se inmoaie in doua linguri de apa rece.
Se lasa sa se dizolve.
Apoi se pune pe foc intr-un vas.
Se lasa putin sa se incalzeasca.
Apoi se ia de pe foc.
Dupa aceea se amesteca cu crema de branza.
Apoi se pune si frisca.
Peste blatul de biscuiti scos de la frigider se pune compozitia de mai sus.
Se prepara topping-ul.
Gelatina se inmoaie in putina apa rece.
Apoi se pune pe foc sa se incalzeasca.
Se pun fructele amestecate cu mierea.
Se amesteca totul bine.
Apoi se adauga peste prajitura.
Cheesecake-ul rezultat se lasa la frigider minim 2 ore.
Se serveste cu placere alaturi de cei dragi.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cidru cu rodie si mar
O reteta pentru orice parte a anului, dar cu atat mai gustoasa iarna, eventual alaturi de un desert.
-
Smoothie cu rodie si portocala
O bautura de vara cu gust intens, fructat, multe vitamine (mai ales vitamina C) si putine calorii, este reteta care ii va cuceri atat pe cei mici cat si pe cei mari. Se poate folosi suc proaspat stors sau suc din cutie.
-
Prunele Fruca
Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc.
-
Salata de rosii cherry cu rodie
Dulce-acrisoara, plina de vitamine, in culori vii si atat de potrivite zilelor de vara, iata o reteta de salata inedita si mai ales foarte sanatoasa.
-
Smoothie cu rodie, struguri si suc proaspat de portocale
Gustul intens de rodie se intalneste cu cel revigorant de portocala si cu notele dulcege ale strugurilor pentru o bautura o combinatie gata imediat si perfecta pentru vara.