Desert rapid. Sarlota de fructe
Sarlota de fructe este binevenita in zilele in care vreti sa gustati ceva dulce si nu mai stiti ce bunatati rapide sa mai preparati.
Ingrediente necesare:
- 4 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 1/4 l lapte
- 1 pahar cu zeama de fructe
- 250 g frisca
- 4-5 foi de gelatina
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca mai intai cu zaharul. Apoi se freaca si cu laptele si zeama de fructe de sezon. Se pun pe foc si se bat fara intrerupere pana se ingroasa.
Cand s-a racit, se adauga gelatina spalata, care se dizolva in putina apa calda. Cand s-a racit, se adauga si frisca in aceasta compozitie. Compozitia se toarna in cupe sau intr-o forma unsa cu ulei.
Forma unsa inlesneste rasturnarea compozitiei mai bine. Apoi se da la rece.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure
Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
-
Salata de fructe cu pepene si ananas
O reteta de desert proaspata, delicioasa, plina de savoare si arome de fructe bine coapte de soarele verii, cu putina menta pentru prospetime si racoare.
-
Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe
Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Salata de fructe cu ananas, limeta si kiwi
O salata de fructe cu mult ananas, struguri, kiwi, capsune si zeama de limeta.