Curmalul japonez
Acest fruct provine din timpurile in care indienii Algonquin au locuit de-a lungul raului Saint Lawrence River din estul Canadei. Este originar din China si a fost introdus in Japonia cu denumirea stiintifica de Diospyros kaki. Aceste fructe au o culoare portocalie si au forma rosiilor.
Japonezii considera ca este mai corecta denumirea de curmal oriental decat de curmal japonez, deoarece nu este nativ din Japonia.
Curmalul creste pana la o inaltime de 6 m.
Perioada in care acesta da roade incepe din octombrie si se termina in decembrie, luna cea mai bogata in recolta fiind noiembrie.
Pulpa curmalelor este de o culoare inchisa. Ele sunt intotdeauna dulci si non-astringente, fiind necesara consumarea lor inainte de a deveni moi.
Soiurile cu pulpa deschisa la culoare au un gust astringent pana cand acestea se inmoaie. Gustul astringent se datoreaza prezentei unei cantitati mari de tanin.
Este indicat ca atunci cand le consumati, sa le curatati de coaja prin razuire sub jet de apa.
Contin o varietate bogata de nutrienti: vitamina A, acid ascorbic (vitamina C), tiamina, riboflavina, niacin, calciu, fosfor, fier, carbohidrati, proteine.
Sunt utilizate ca un remediu traditional chinez pentru sughit.
Gustul astringent al curmalului japonez poate ajuta la tratarea deranjamentelor stomacale, la diminuarea transpiratiei si la incetinirea sau oprirea sangerarii.
Acestea ofera, de asemenea, si un ajutor in prevenirea cancerului, deoarece au un continut mare de vitamina A.
Contin compusi cunoscuti sub numele de shibuol si acid betulinic, care se crede ca au proprietati anti-cancer.
Este utilizat si ca ingredient pentru prajituri, deserturi, placinte si inghetata.
Un studiu recent efectuat in Japonia a aratat ca in compozitia cojilor de curmal japonez sunt prezente fitochimicale numite proantocianidine, acestea avand capacitatea de a proteja celulele impotriva daunelor oxidative asociate cu inaintarea in varsta.
Articole asemănătoare
-
Clementine, gutuiul japonez pentru orice gradina
Clementine este o buna alegere pentru cei atrasi de frumusetea exotica a inflorescentelor si de aspectul decorativ impresionant, dar care nu isi doresc sa investeasca prea mult timp sau resurse in intretinerea unei plante pretentioase.
-
Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare
O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.
-
Din secretele trandafirului chinezesc
Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.
-
Curmalele, recomandate doar o data pe saptamana
Curmalul este un arbore din familia palmierilor cu trunchi inalt, frunze mari de 2-3 m si fructe comestibile. In Romania,
-
Mini prajituri de orez japonez
Pentru o gustare buna si sanatoasa in acelasi timp puteti pregati mini prajiturile de orez japonez. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare le gasiti mai jos: