Cum tundem gardul viu
Gardul viu necesita ajustari ce se realizeaza prin tundere, ajustari determinate de o serie de motivatii practice si estetice, iar in privinta celor estetice putem urma caile clasice sau putem da frau liber imaginatiei.
Tunderea periodica este necesara, la fel si curatarea ramurilor uscate. In cazul plantelor care formeaza gardul viu si care infloresc primavara devreme se impune tunderea la sfarsitul iernii, cand gerurile s-au mai domolit, iar dupa scuturarea florilor operatiunea se repeta.
Pentru plantele care infloresc vara tunderea se poate realiza in mijlocul primaverii, aceasta operatiune ajutand la revigorarea lor.
Un gard viu format de cativa ani si care are frunze permanente poate fi tuns in mijlocul primaverii.
Pe langa aspectul estetic pe care il capata gardul viu prin ajustare, trebuie avut in vedere si modul in care in timpul iernii zapada se asaza peste el. Este bine ca zapada sa nu se acumuleze in exces pe plante, iar in cazul in care forma permite acest lucru este indicat sa indepartam zapada pentru a nu a se aseza in straturi groase.
Articole asemănătoare
-
Intretinerea gradinii in prima luna din an
Ca orice luna din an, chiar de intruchipeaza iarna prin excelenta, Ianuarie vine cu lucruri mai mult sau mai putin importante de realizat in gradina.
-
Decoratiuni pascale pentru GradinaMea
Culorile specifice si totodata clasice ale primaverii si implicit si ale sarbatorii pascale sunt binecunoscute de toata lumea
-
Explozia de culori din GradinaMea
Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina
-
Plantele ornamentale: diversitatea culorilor pe tot parcursul anului
Plantele ornamentale nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Gardul viu sau copacii ornamentali delimiteaza spatiile
-
Strangerea frunzelor uscate din gradina
Atunci cand pomii isi pierd frunzele ne punem an de an aceeasi intrebare: "Unde sa le depozitam dupa ce le strangem?"