Cum impacam dieta cu festinul de Craciun?
La o prima vedere, sarbatorile de iarna nu par a fi de partea celor care urmeaza o dieta ci dimpotriva. Aceia dintre noi care luptam cu kilogramele in plus ori trebuie sa repectam anumite recomandari sosite din partea medicului, cunoastem cel mai bine in ce consta tentatia festinului de Craciun.
Angajamentele luate fata de noi insine, de a deveni mai sanatosi si poate chiar mai frumosi, nu trebuie insa uitate sau abandonate nici cu prilejul mesei bogate care ne aduce laolalta cu cei apropiati.
In continuare va prezentam cateva repere de ordin practic si moral care speram sa va fie de folos:
- . In cazul majoritatii oamenilor, tentatia fructului "oprit" functioneaza fara gres. Este de preferat sa gustati cate putin din toate decat sa consumati in exces un singur aliment
- Mancati cumpatat
- Intrebuintati painea integrala
- Utilizati o farfurie micuta, in subconstient veti crede ca daca mancati o astfel de farfurie plina ati mancat mult
- Pentru fiecare pahar de alcool beti un pahar de apa. Acest lucru va va fi de folos in evitarea anumitor efecte nedorite
- Preparati-va propriile bauturi naturale racoritare din fructe
- La desert, indulciti-va cu fructe si nu lasati bomboanele de ciocolata sa va zadarniceasca munca. Organismul o sa va multumeasca in cele din urma.
Nu numai tipul alimentelor influenteaza amplitudinea efectelor bune sau rele, ci si practicile culinare. Asadar, in cele din urma, sa mai aveti in atentie urmatoarele:
- In ceea ce priveste vegetalele, pe cat posibil consumati-le intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala
- Alegeti mai degraba o salata simpla decat o portie de legume prajite in grasime
- Evitati sa adaugati sunca ori salam in salata
- Curatati cat de bine puteti grasimea de pe carne inainte sa o preparati
- Consumati carne de peste sau de pui in locul celei "grele" de porc. Stropiti-o dupa gust si cu niste suc natural de lamaie
Va uram succes!
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post
O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.
-
Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou
Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.
-
Retete de Craciun. Frigarui cu ciuperci
Reteta de frigarui cu ciuperci este o mancare rapida si gustoasa, menita sa va bucure invitatii prezenti la masa de Craciun.
-
Desert de Craciun. Tort din piscoturi de sampanie cu migdale
Un tort special pentru evenimente speciale, tortul din piscoturi de sampanie cu migdale constituie un desert care nu trebuie sa va lipseasca in ziua de Craciun.
-
Retete de Craciun. Cotlete de porc cu sos de smantana
Pentru masa de Craciun, va propunem o reteta gustoasa de cotlete de porc cu sos de smantana, care se prepara intr-un timp destul de scurt.