Cultivare ecologica

ardeiCultivarea zarzavaturilor in mod ecologic promite a fi o speculatie castigatoare pentru fermieri. Un sol fertil si un climat favorabil pot determina o buna productie pe tot parcursul unui an.

Schimbari de atitudine.

Agricultorii sunt inca foarte influentati de conceptul gresit de "productie mare cu pesticide scumpe". Fermierul cheltuieste mai mult cumparand fertilizatori si pesticide scumpe. Problema este, in principal, de atitudine.
Este posibil sa produci mai mult cu mai putine cheltuieli.

Agricultorii dintr-o statiune agricola din Statele Unite au condus demonstratia cultivand si ingrijind zarzavaturile in mod ecologic in ferme. De fapt, experimentul avea ca scop sa arate efectul fertilizatorilor ecologici, al practicilor conservarii pamantului si al
diferitelor practici manageriale asupra productiei zarzavaturilor si sa compare avantajele economice asupra celor care au cultivat neecologic.
Experimentul a incercat, de asemenea, sa arate ca se poate cu
ajutorul cultivarii ecologice sa economisesti mai mult, mai ales pentru fermierii mici, legati de conceptul "sa produci mai mult cu mai mult".

Tehnologie demonstrata.

Demonstratia a avut loc intr-o arie inchisa. Imprejmuirea ariei poate fi o modalitate de a conserva pamantul si de a evita eroziunea solului. In aceasta arie au fost plantate zarzavaturi ca rosii, morcovi, varza, fasole. Pentru sursele nutritive s-au folosit fertilizatori ecologici, mai ales balegarul de la ferma, pus in cantitate de 5t/ha si 10 sacose de fertilizator organic comercial.

Asigurarea profitului cu ferma organica.

Ingrasamantul natural a dat rezultate mai bune in ceea ce priveste productia in comparatie cu recolta scoasa din fertilizatori organici comerciali. Aceasta datorita faptului ca eliberarea inceata a nutritivilor din ingrasamantul natural micsoreaza pierderile nutritive ducand la intelegerea motivului cresterii productiei.
Acesta mai serveste si ca intaritor al solului, retinand umiditatea si imbunatatind structura si drenajul intern.
Din punct de vedere al marketingului, fermierii au putut vinde usor recolta fiind vorba de produse ecologice. 

Articole asemănătoare

  • Lalele Ballade White

    Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

  • Parcul National Cheile Nerei

    Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.

  • Alimentatia organica sanatoasa, intre adevar si iluzie

    Alimentatia “organica”, “ecologica” sau “biologica” defineste indeobste acele componente pentru obtinerea carora nu se intrebuinteaza pesticide, ingrasaminte sau organisme modificate genetic.

  • Luna Padurii

    La nivel mondial, incepand de astazi si pana pe 15 aprilie, are loc cel mai important eveniment de natura silvica si ecologica, ce pune accent pe importanta padurilor si al rolului esential al acestora in mentinerea echilibrului ecologic, "Luna Padurii".

  • Sediul Nokia, prima cladire ecologica din Beijing

    Comparativ cu cladirile obisnuite, aceasta economiseste energie in procent de 20% si apa in procent de 37%.


Warning: fopen(cache/9b81b29a17bc5afe0c85a25ff0712625) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139