Cucamelon, castravetele miniaturial cu coaja de pepene

Un fruct marunt originar din America Centrala, unde este deosebit de popular, cucamelon pare sa fie la prima vedere un pepene verde foarte mic, marunt, nu mai mare decat o aluna de pamant sau un bob de strugure. Numai ca dincolo de coaja vargata gustul este de castravete, putin amarui, apos, racoritor. Asa ca se potriveste la fel de bine intr-o salata sau ca o gustare exotica, naturala si mai ales amuzanta. Cei care s-au obisnuit deja cu micile fructe le pot adauga in salate, intregi sau taiate in jumatati, pot fi puse intr-un cocktail pentru a-i da un plus de culoare, pot fi conservate in saramura, iar cel putin la inceput (daca le puteti procura) vor fi senzatia mesei. Nu intamplator in Mexic de exemplu porecla pentru cucamelon este sandita (micul pepene) sau chiar sandia raton (pepenele soricel). Pe masura ce acest cucamelon cucereste noi si noi piete - este foarte popular in SUA - cine stie daca nu va putea fi adaptat si la noi in tara sau va deveni o prezenta in magazine. Cel mai mic pepene din lume? Mai curand un pepene-castravete.

Foto: westcoastseeds.com

Articole asemănătoare

  • Coaja de pepene rosu confiata

    Pepenele rosu, rece, dulce si plin de savoare este unul dintre deserturile perfecte in zilele calde ale verii, iar miezul poate fi folosit si pentru un smoothie plin de vitamine sau poate fi transformat in suc aromat, baut cu gheata, simplu sau cu menta, lamaie, eventual putin ghimbir. Insa partea alba a cojilor pe care le aruncam poate fi folosita pentru un desert inedit, pentru care aveti nevoie doar de apa, zahar, lamaie, sare. Cu siguranta ca musafirii isi vor da greu seama care a fost ingredientul principal pentru aceasta surpriza dulce.

  • Cocktail de vara cu menta, sirop de pepene galben si gin

    Pentru siropul de pepene galben alegeti un fruct bine copt, parfumat, taiati miezul in bucati potrivite, pe care le puneti apoi in aparatul de suc sau in mixer. Se trece prin sita si se poate pastra la frigider pentru cel mult trei zile.

  • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

    Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

  • Dovlecii Golias

    De forma ovala, greu si cu coaja de un portocaliu deschis, tare si rezistenta, are un miez suculent, cu gust dulce si usor parfumat, foarte bun pentru diverse retete de desert.

  • Hot Orange Mocha - Cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie

    Bauturile fierbinti si aromate sunt la mare cautare in sezonul rece. Asadar, pentru o zi friguroasa de iarna va puteti incalzi cu Hot Orange Mocha, o cafea fierbinte cu coaja de portocale si ciocolata amaruie.


Warning: fopen(cache/0a64c74782a6c5419fc02191ab553553) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139