Crema de vanilie

crema de vanilieIngrediente:
3 oua
80 g faina
150 g zahar tos
500 ml lapte
25 g unt
1 pachetel cu zahar vanilat
30 ml rom

Preparare:
Intr-un castron albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar si romul, apoi spuma se bate in continuare pina cind se intareste din nou, ca o zapada si se lasa deoparte. In alt lighenas smaltuit, galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se dilueaza cu 3-4 linguri de lapte, apoi se pune toata faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea lighenasului, pina cind compozitia nu mai are cocoloase. Dupa aceea, se adauga treptat 250 ml lapte rece ca sa se obtina o compozitie ca de clatite si se pune si untul. Castronul din metal se asaza pe foc mic.

Compozitia se bate cu miscari repezi, cu un tel inoxidabil in forma de para, pina cind se desfac absolut toate cocoloasele insistind pe fundul lighenasului ca sa nu se prinda si sa fie perfect omogena. Restul de lapte se infierbinta si jumatate din cantitate se toarna in compozitie; se vor forma iar cocoloase, dar se bate repede cu telul, pina cind se desfac toate si apoi se adauga cantitatea de lapte care a mai ramas, batind mereu cu telul, pina cind se desfac toate si apoi se adauga cantitatea de lapte care a mai ramas, batind mereu cu telul pina cind compozitia va fi perfect omogena si va fierbe citeva clocote. Dupa aceea, castromul metalic se ia de pe foc si, imediat cit compozitia este fierbinte, se adauga zaharul vanilat si spuma (in prealabil, spuma se bate de citeva ori ca sa-si revina, daca s-a lasat), adunind-o repede cu lopatica din plastic de pe lighenas si, apoi, se amesteca usor, cu telul prin rasturnare, pina cind se omogenizeaza. Crema se desarta imediat in pahare cu sau fara picior sau in farfurii de compot , lasind-o sa se raceasca; apoi, paharele se introduc in frigider, unde se lasa 1-2 ore. Dupa ce s-a racit, deasupra se orneaza cu cite o rozeta de frisca cu sau fara gelatina.

Articole asemănătoare

  • Kuuma koira, un hot-dog dulce

    La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.

  • Tarta dulce-acrisoara cu crema de branza si afine

    Bogate in substante nutritive si antioxidanti, afinele sunt fructe cat se poate de sanatoase. O combinatie interesanta si apetisanta totodata, tarta cu crema de branza si afine ne ofera un gust special, dulce-acrisor.

  • Prajitura cu crema de branza si lime

    Indiferent de ocazie, cand ne gandim la desert, ceea ce rezulta in urma prepararii trebuie sa fie plin de gust si delicios. Pentru a va bucura alaturi de cei dragi de o prajitura acrisoara, incercati reteta de prajitura cu crema de branza si lime.

  • Sarlota aromata cu crema de inghetata, biscuiti si zmeura

    Un desert plin de savoare, pe care il puteti pregati pentru cei dragi, este sarlota aromata cu crema de inghetata si biscuiti. Aveti mai jos ingredientele necesare pentru preparare:

  • Crema de caramel preparata acasa

    O crema cu un gust delicios si numai buna pentru o gustare dulce este crema de caramel preparata acasa. Aveti nevoie de cateva ingrediente pentru a prepara o astfel de crema:


Warning: fopen(cache/f60852caee8622fd858aa24e83dc6be8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139