Crema de conopida
Ingrediente:
un kilogram de conopida
100 g unt
100 ml smantana
o lingura de orez
doua oua
o lingura de faina
o legatura de patrunjel
Mod de preparare: conopida se curata, se spala bine si se pune la fiert intreaga in doi litri de apa rece, putin sarata. Cand s-a inmuiat bine desprindeti cateva bucatele si le puneti deoparte, iar restul se trece prin sita sau se pune in mixer. Separat se pune la topit intr-o cratita untul, iar cand incepe sa se infierbante se presara faina, fara sa se prinda, stingandu-se amestecul cu o ceasca de zeama de conopida. Se lasa putin sa clocoteasca, apoi se adauga restul de zeama si toata conopida pasata, lasand sa fiarba incet 15 - 20 de minute. Se drege cu oul batut cu smantana si se serveste fierbinte, decorata cu buchetelele de conopida pastrate si patrunjel tocat. Cine vrea isi poate pune deasupra mai multa smantana.
Foto: wpclipart.com
Articole asemănătoare
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Deserturi rapide. Crema de branza dulce cu fructe
Un desert rapid si aromat puteti realiza pregatind crema de branza dulce cu fructe. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.