Crema de conopida

Ingrediente:
 
un kilogram de conopida
100 g unt
100 ml smantana
o lingura de orez
doua oua
o lingura de faina
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: conopida se curata, se spala bine si se pune la fiert intreaga in doi litri de apa rece, putin sarata. Cand s-a inmuiat bine desprindeti cateva bucatele si le puneti deoparte, iar restul se trece prin sita sau se pune in mixer. Separat se pune la topit intr-o cratita untul, iar cand incepe sa se infierbante se presara faina, fara sa se prinda, stingandu-se amestecul cu o ceasca de zeama de conopida. Se lasa putin sa clocoteasca, apoi se adauga restul de zeama si toata conopida pasata, lasand sa fiarba incet 15 - 20 de minute. Se drege cu oul batut cu smantana si se serveste fierbinte, decorata cu buchetelele de conopida pastrate si patrunjel tocat. Cine vrea isi poate pune deasupra mai multa smantana.

Foto: wpclipart.com

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/082758691d76add32c7eb19c03fe32da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139