Crema de castane

 Pentru impatimitii castanelor comestibile si nu numai, avem o reteta speciala de crema de castane.

Considerate deopotriva aliment si medicament, castanele comestibile sunt o sursa bogata de vitamine si minerale.

De aceea, consumul acestora este recomandat persoanelor cu astenie fizica si intelectuala. Au proprietati tonice si sunt antiinflamatoare.

De asemenea, continutul acestora de vitamine si minerale se degradeaza usor in procesul prepararii.

 

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

40 castane comestibile

300 g zahar

1/2 pahar cu apa

2 linguri de rom

3 foi de gelatina

120 g frisca


Mod de preparare:

Coaja de la castane se cresteaza si se pun apoi la fiert in apa rece.

Se lasa timp de 15 minute sa fiarba.

Apoi se dau deoparte si se scot una cate una.

Se curata cat sunt foarte fierbinti, pentru ca pielita sa se curete usor de pe ele.

Apoi se fierb in apa cat sa le acopere.

Dupa aceea se scurg bine si se toaca calde in masina de tocat.

Se trec apoi prin sita.

Se face un sirop care se amesteca cu piureul de castane.

Se fierb la un loc siropul cu piureul de castane, lasandu-le la foc mic pana se ingroasa.

Apoi se adauga romul, gelatina topita in apa clocotita si frisca.

Totul se freaca bine.

Apoi se uda o forma cu apa si se toarna crema.

Se lasa la rece.

Iar pentru a se rasturna usor pe un platou, se introduce pentru o clipa in apa calda.

Deasupra se garniseste cu ciocolata rasa.

Iar imprejurul acestei crema se pune frisca.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/7a1d173ab04164050e2cb9f8dbe7e09d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139