Crema de cafea
Ingrediente:
4 galbenusuri
140 g zahar
200 g unt
4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri
50 g nescafe
1 lingura de rom
1 pachetel cu zahar vanilat
Preparare:
Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu varf de cafea naturala macinata si o lingura cu varf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri pentru oua intregi. In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi.
Daca crema fiarta a fost prea calda, cand s-a amestecat cu untul si acesta s-a topit, compozitia se bate putin cu apa rece, pana cand crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate branzi untul, si atunci lighenasul trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.
Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema).
Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramane o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu lichior de cafea si cafea neagra
O bautura cu gust intens de cafea si note de lichior, buna pentru zilele mai reci ale anului.
-
Cocktail cu lichior de cafea si vodca
Cu gustul puternic de cafea si note de vodca, este un cocktail versatil si bun pentru numeroase ocazii.
-
Inghetata cu aroma de cafea si lapte
Un gust puternic de cafea si o compozitie cremoasa, nu foarte dulce, arome intense si delicioase.
-
Exfolierea naturala a pielii cu boabe de cafea
Exfolierea pielii cu preparate ce au la baza ingrediente naturale este eficienta. Asadar, va propunem sa apelati la exfolierea naturala cu boabe de cafea.
-
Tort de biscuiti cu crema de serbet
Un tort delicios si usor de preparat pentru un final de saptamana este tortul de biscuiti cu crema de serbet. Iata ingredientele necesare: