Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura, o lingura de iaurt, fructe din dulceata, frisca pentru ornat. Preparare: Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust. Crema se aseaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata. Piureul de banane se poate amesteca numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma. Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine; dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.
Articole asemănătoare
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Deserturi rapide. Crema de branza dulce cu fructe
Un desert rapid si aromat puteti realiza pregatind crema de branza dulce cu fructe. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.