Conopida cu sos alb
Conopida este o leguma bogata in vitamina C si are rolul de a ajuta la refacerea organismului.
Conopida are, de asemenea, si proprietati energizante, antireumatice.
Are si o actiune puternica antioxidanta si antiinflamatorie.
Ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara conopida cu sos alb sunt:
1 conopida
100 ml ulei
2 cepe
sare
piper
1 lingura cu faina
marar
Mod de pregatire:
Se desface conopida in buchetele.
Apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare.
Se lasa la fiert timp de 15-20 de minute.
Se toaca si ceapa.
Apoi se caleste in ulei.
Se acopera si se fierbe inabusit, fara a se rumeni.
Se mai poate pune si putina apa.
Dupa aceea se adauga faina si se amesteca mereu.
Daca este necesar, se mai poate adauga si apa in care a fiert conopida.
Se lasa 5 minute sa fiarba.
Apoi se pun si buchetelele de conopida.
Se adauga sare si piper.
Dupa ce s-a legat totul, se presara marar tocat.
Se ia de pe foc.
Se serveste calda.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.
-
Pui cu ciuperci in sos alb
O altfel de mancare cu pui, dar cu un gust delicios este reteta de pui cu ciuperci in sos alb. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza: