Cocktail fara alcool cu limeta si suc de struguri
Ingrediente:
5 limete bio
150 g zahar pudra
750 ml apa
500 ml suc de struguri albi
Mod de preparare: apa se pune la fiert, adaugand jumatate din cantitatea de suc de struguri albi si zaharul. Se amesteca des, pe foc mic, lasand pana cand incepe sa clocoteasca. Se opreste focul si se lasa putin la racit, iar separat se spala patru dintre limete si se rade coaja a doua dintre ele. Se stoarce sucul celor patru lamai verzi, se toarna sucul si coaja peste amestecul de suc de struguri si apa, amestecand usor. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore, se pune apoi intr-o carafa suficient de mare, se adauga ultima limeta feliata subtire, restul de suc de struguri si cuburi de gheata dupa gust. Se serveste in pahare inalte.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas
O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Cocktail de iarna cu vodca si suc de merisoare
Usor de preparat in casa, cu suc de merisoare, o vodca de calitate si bere de ghimbir. Rezultatul? O bautura cu note ce evoca perioada rece, reconfortanta si cu personalitate.
-
Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii
Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.
-
Cocktail fara alcool cu mango si ceai verde
Aduse impreuna in acelasi pahar inalt, cu putina gheata, sucul de mango si ceaiul verde fara zahar se completeaza si se scot in evidenta reciproc neasteptat de bine. O bautura fara alcool pentru zilele in care avem nevoie de putina energie. Sau pentru o mica petrecere in timpul zilei, la serviciu.