Cocktail de iarna cu brandy si ceai
Ingrediente:
150 ml brandy
200 ml ceai negru, fierbinte
1 varf de lingurita ghimbir proaspat ras
1 baton scortisoara
2 cuisoare intregi
1 praf de piper negru
1 lingurita rasa zahar
frisca
Mod de preparare: intr-un recipient se amesteca bine ceaiul fierbinte cu brandy, adaugand mirodeniile (mai putin scortisoara) si zaharul. Se amesteca si se lasa acoperit pentru cinci minute, apoi se toarna prin sita intr-o cana. Se pune putina frisca si se pune batonul de scortisoara. Se bea cald. Daca gustul ceaiului este prea puternic se mai poate pune frisca sau putin zahar.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail de iarna cu gin si ceai negru
Un ceai negru de calitate, cu notele sale intense, aromate, personale, va fi esenta acestui cocktail servit cald in zilele reci de iarna.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Salate gustoase. Salata de pui cu maioneza si muraturi
Pentru intreaga familie, puteti prepara o salata rapida si cu un gust bun: salata de pui cu maioneza si muraturi. Este o salata satioasa, de care veti fi incantati cu siguranta.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.