Cocktail cu suc de rosii, menta si rom
Ingrediente:
1 limeta taiata felii subtiri
2 linguri frunze proaspete de menta, spalate si taiate mare
2 linguri zahar alb sau brun, dupa gust
1 lingura miere
1 cana suc de rosii
3-4 linguri rom (sau vodca)
½ mar rosu, taiat cubulete
cuburi de gheata
Mod de preparare: intr-un vas mai mare se pun felii de limeta, frunzele de menta, cubuletele de mar, zaharul si mierea, presandu-le usor pentru a extrage putin din sucuri si lasandu-le apoi 15-20 de minute, acoperite, la temperatura camerei. Se toarna deasupra alcoolul cat mai rece si sucul de rosii (preferabil de la frigider), se amesteca usor cu o lingurita cu coada lunga si se imparte bautura in doua pahare inalte, pline pe sfert de cuburi de gheata. Se orneaza cu o felie de limeta si se poate servi.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc
O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii
Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Cocktail cu suc de morcovi, whiskey si bere de ghimbir
Un cocktail cu prospetimea berii acidulate de ghimbir, dulceata sucului de morcov si portocala, alaturi de whiskey. Ideal este sa folositi suc proaspat stors pentru o aroma intensa.