Cocktail cu rom alb, ceai si lichior de portocale
Ingrediente:
20 ml rom alb
20 ml lichior de portocale
200 ml ceai negru
30 ml suc de portocale
cuburi de gheata
1-2 lingurite cu varf coaja de portocala proaspat rasa
Mod de preparare: se pregateste un ceai negru cu jumatate din cantitatea de coaja de portocala, lasandu-l la infuzat dupa gust, fara zahar. Cand este gata se scoate plicul de ceai si lichidul se lasa la temperatura camerei pana se raceste, apoi la frigider. Separat intr-un pahar de dimensiuni potrivite se pun cateva cuburi de gheata si se toarna romul, lichiorul si sucul de portocale, se adauga ceaiul rece si restul de coaja de portocala. Se amesteca bine si se serveste.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Sangria cu vin spumant, lichior de portocale si fructe
O reteta pentru o bautura pregatita acasa, cu multe fructe, un vin spumant bun si lichior de portocale, aromata si proaspata, servita intr-o carafa eleganta cu gheata si mirodenii. Alegeti fructe bine coapte, sanatoase si dulci.
-
Cocktail cu rom si ananas
O reinterpretare a unei maniere clasice de a te bucura de un rom de calitate intr-un cocktail cu note tropicale. Puteti folosi suc de fructe proaspat sau din cutie.
-
Gin cald cu suc de portocale
Un cocktail pentru zilele reci, cu gin servit cald si suc de portocale.
-
Sangria cu vin alb si lichior de portocale
O alternativa cu aroma complexa la reteta clasica de sangria, vinul alb si aroma de citrice fiind completate de parfumul mirodeniilor.
-
Cocktail cu rom alb, coniac si suc de lamaie
Romul alb si coniacul se completeaza reciproc intr-un cocktail clasic, simplu de preparat si perfect pentru o seara placuta.