Coada racului

Coada raculuiFamilia Rosaceae

Efecte benefice: astringent, spasmolitic, analgezic, antiseptic,antidiareic, cicatrizant, hemostatic

Mod de preparare si administrare:

- decoct intern: o lingurita si jumatate la 500 ml apa rece; se fierbe 15 minute, se bea caldut in 3 reprize dupa mesele principale
ATENTIE! NU se bea pe stomacul gol deoarece provoaca iritarea mucoasei gastrice

- decoct extern: acelasi mod de preparare; se utilizeaza in spalaturi vaginale si gargara 

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Cura cu clorofila

    In ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice.

  • Coada soricelului - Achillea

    Achillea (coada soricelului) creste spontan in regiunile nordice cu clima temperata. Planta creste bine in locuri insorite si mai uscate, deci are nevoie de putina apa in timpul perioadei de vegetative...


Warning: fopen(cache/ec664043df70351bbc58a97a545daabc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139