Ciuperci cu orez
Ingrediente:
300 g de orez
300 g ciuperci
3 cepe
1 catel usturoi
1 manunchi de patrunjel
1/2 pahar coniac
parmezan ras (optional)
unt
ulei de masline
sare
piper boabe
Mod de preparare:
Curatati si taiati felii ciupercile, caliti-le in ulei timp de 10 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt si usturoiul zdrobit, sare si piper, apoi luati tigaia de pe foc. Intr-o cratita inmuiati in ulei cepele rase, turnati orezul si amestecati. Turnati coniacul, lasati sa se evapore, amestecand continuu.
In acest stadiu adaugati ciupercile si dupa cateva momente, turnati doua polonice de supa fierbinte. Adaugati sare si fierbeti orezul, turnand cate un polonic de supa din cand in cand, daca este nevoie. Garnisiti cu unt, piper, cateva linguri de parmezan si patrunjel tocat marunt. Luati compozitia de pe foc si lasati sa se ingroase timp de 5 minute.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciuperci cu orez la cuptor
O specialitate simpla, dar consistenta si foarte gustoasa daca va plac ciupercile, fie de crescatorie, fie de padure.
-
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci
O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos:
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.
-
Ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan
Pentru zilele speciale in care avem musafiri si nu numai, puteti pregati ceva pe masura: ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan.
-
Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez
Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.