Ciulama de cartofi
Ingrediente:
6 cartofi mari
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 radacina mica de patrunjel
2 linguri cu faina
2 linguri cu margarina vegetala
1 pahar apa minerala
2 lingurite cu delicat
Mod de preparare:
Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie "fideluta". Patrunjelul se curata si el de codite si se marunteste. Toate se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa, in care se adauga doua lingurita cu "delicat". Apoi se scot zarzavaturile, iar in zeama ramasa se fierb cartofii taiati cubulete. Se adauga apa minerala, sare si se lasa la fiert, la foc mic. Separat, se prajeste faina in margarina, pana cand devine aurie, si se stinge cu apa in care au fiert cartofii, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. In sosul astfel obtinut, se rastoarna cartofii, iar preparatul se lasa sa mai dea de doua ori in clocot.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de cartofi cu muraturi
Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Salata de cartofi cu macrou afumat
Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea
-
Tocanita aurie de cartofi
Gustoasa si foarte usor de preparat, reteta de tocanita aurie de cartofi este una dintre acelea cu care merita sa va colorati meniul de pranz sau masa de seara.