Ciubotica cucului in terapiile naturiste

Una dintre cele mai cunoscute si folosite plante medicinale, ciubotica cucului se intalneste frecvent in zonele de deal si munte, mai ales in spatii cu umiditatea ridicata, creste bine in spatiile cu mult soare si rezista chiar si pe un sol pietros. O planta cu flori galbene, mici, inalta de pana la 30 de cm, ciubotica cucului este utilizata in tratarea unei game largi de afectiuni. Se recolteaza atat florile cat si radacinile, pe care le puteti folosi pentru infuzie (o lingurita de flori la o cana de apa fierbinte) si decoct (o lingurita de radacini taiate marunt la 200 ml de lichid), fara sa depasiti limita de 2-3 cani pe zi. 
 
- infuzia de flori de ciubotica cucului este recomandata pentru efectul expectorant cand apar crizele de tuse, fie seaca, fie convulsiva
- se mai foloseste pentru a combate cu metode naturiste insomniile si usoarele migrene, pentru ca are efect calmant 
- compresele cu decoct din radacina de ciubotica cucului sunt aplicate pe plagi usoare pentru a grabi vindecarea sau pe echimoze si contuzii
- se recomanda consumul de infuzie de ciubotica cucului celor care au probleme renale
- ciubotica cucului are si un usor efect calmant, fiind o planta recomandata si celor cu dureri usoare de stomac sau articulare
- este diuretic (poate fi utilizat ca adjuvant pe langa tratamentul medicamentos)
- infuzia mai poate fi bauta in fiecare zi de cei care sufera de bronsite sau laringite pentru o vindecare mai rapida

Foto: toroplanet.com

 

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Piperul negru in medicina naturista

    O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.

  • Ceaiul verde in terapiile naturiste

    Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.

  • Remedii naturiste in hipertensiunea arteriala

    In afara tratamentelor conventionale recomandate de medic in cazul celor care au o valoare a tensiunii arteriale peste limitele admise, medicina traditionala recomanda o serie de remedii adjuvante, usor de preparat si cumparat din magazinele naturiste.

  • Castravetele amar in terapiile naturiste

    Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.


Warning: fopen(cache/a7e8ca8d85807207e85ea764103e9f8a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139