Cinci metode naturale de a reduce hipertensiunea arteriala
1. Migdalele crude sunt o gustare sanatoasa (desi trebuie sa avem grija la cantitate pentru ca sunt satioase si au multe proteine) ce poate inlocui produsele de patiserie sau dulciurile, pot fi folosite pentru o gama larga de retete si sunt una dintre primele recomandari alimentare daca vreti ca nivelul tensiunii arteriale sa scada mai usor. Mancati in fiecare saptamana de patru sau cinci ori migdale crude, cam o treime de ceasca de fiecare data, si alaturi de tratamentul medicamentos in timp veti simti efectele pozitive.
2. Sucul de sfecla rosie este o buna sursa de potasiu si magneziu, dar baut cu regularitate face ca si vasele de sange sa se dilate, iar valorile tensiunii sa scada. Fie ca folositi sucul de sfecla rosie intr-un smoothie, alaturi de alte fructe si legume, fie il beti pur si simplu sau alegeti sfecla coapta sau in otet (dar in acest caz efectul va fi mult redus) aveti la dispozitie un adjuvant mai mult decat util pentru o sanatate mai buna.
3. Scortisoara nu este doar o mirodenie foarte indragita, folosita adesea in deserturi, dar si un aliat important in lupta cu hipertensiunea arteriala. Daca v-ati obisnuit sa adaugati mai mult gust placintelor, orezului cu lapte sau fursecurilor cu putina scortisoara proaspat macinata este bine sa stiti ca persoanele care o consuma regulat au o tensiune arteriala mai scazuta. Asadar o aroma exotica, usor de recunoscut si indragit si un sistem circulator mai tanar si mai sanatos.
4. Usturoiul crud este folosit in medicina naturista pentru tratarea unei game largi de boli, si potrivit cercetatorilor nu este doar placebo. In cazul hipertensiunii arteriale usturoiul mancat frecvent ajuta la eliberarea arterelor si la curatarea lor, reducand in acelasi timp si nivelul colesterolului. Iar pentru cei care nu suporta mirosul exista si capsule cu extract de usturoi, usor de gasit in magazinele naturiste.
5. Potrivit unor experimente relativ recente ceaiul de hibiscus - pe care il intalniti in majoritatea ceaiurilor din plante, mai ales cele cu gust de fructe - ajuta in timp la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Cu o cana de ceai de hibiscus, simplu sau alaturi de alte plante (si exista atatea combinatii incat veti gasi cu siguranta cel putin una ideala) bauta in fiecare zi, cu putina miere pentru un gust mai bogat, in sase pana la opt saptamani cifrele de care va temeati inainte ar trebui sa scada.
Foto: pixabay.com, safebee.com
Articole asemănătoare
-
Cinci alternative naturale pentru a reduce consumul de zahar alb
Mierea este pe primul loc in topul recomandarilor, fiind cea mai des intalnita alternativa sanatoasa atunci cand vrem sa reducem consumul de zahar rafinat.
-
Castravetele amar in terapiile naturiste
Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.
-
Sfecla rosie - istorie si beneficii
Sfecla rosie este o leguma cu valoare nutritiva remarcabila, comuna in multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul tarii noastre. Soiurile moderne sunt derivate dintr-un soi ce creste in salbaticie de-a lungul coastelor Europei, Africii de Nord si Asiei.
-
Masca de hidratare a fetei cu struguri
Deshidratarea este o problema a pielii care ne creeaza disconfort. Iar pentru a rezolva acest inconvenient, trebuie sa apelam si la metode naturale de hidratare a pielii. Un bun remediu impotriva deshidratarii este masca de fata, realizata din struguri.
-
Purificarea mentala reduce stresul
Purificarea la nivel mental are rolul de a reduce stresul. De asemenea, aceasta purificare este esentiala intrucat si in sezonul hibernal apar pe fond mental, emotional si spiritual o serie de probleme ce conduc la stres mental, oboseala psihica, depresie si alte dereglari de natura emotionala.