Chec spornic
Ravnit la desert de cei mici si nu numai, checul este o prajitura pufoasa, care se prepara destul de simplu.
Iata ingredientele necesare:
6 oua
200 g unt
400 g zahar
500 g faina
1 cana cu lapte caldut
1 praf de copt
1 praf de vanilie
2 linguri de cacao
Mod de pregatire:
Untul se freaca impreuna cu zaharul si vanilia pana rezulta o spuma.
Apoi se adauga galbenusurile pe rand.
Dupa aceea se mai pun faina, laptele si albusurile spuma.
La un sfert din compozitie se adauga 2 linguri cu cacao.
In 2 forme unse si tapetate cu faina se toarna, mai intai, compozitia galbena si apoi cea bruna.
Se coc la foc potrivit.
Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Chec aromat cu dovleac
Pentru un desert delicios servit la birou, puteti pregati reteta de chec cu dovleac. Astfel va puteti delecta cu un chec cu o aroma speciala data de dovleac.
-
Chec cu anason
Daca nu ati incercat pana acum checul cu anason, va propunem sa preparati aceasta reteta. Condiment specific bucatariei egiptene, indiene ori indoneziene, anasonul este un condiment intrebuintat in Europa in compozitia preparatelor dulci.
-
Chec pufos cu unt si stafide
Un chec pufos cu unt si stafide este un desert simplu si delicios alaturi de o cafea cu lapte. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti mai jos:
-
Chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu
Pentru o masa imbelsugata, va propunem sa preparati un desert pe masura: chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu.
-
Budinca apetisanta cu ciuperci si verdeata
Pentru a fi in forma, o masa de dimineata se incepe cu alimente ce au un gust aparte. Noi va propunem sa incercati budinca apetisanta cu ciuperci si verdeata. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: