Chec aromat cu dovleac

 Pentru un desert delicios servit la birou, puteti pregati reteta de chec cu dovleac. Astfel va puteti delecta cu un chec cu o aroma speciala data de dovleac.

Ingredientele necesare sunt:

200 g dovleac

150 g zahar

1 praf de sare

1 pliculet de praf de copt

100 g unt

2 oua

1 pahar de suc de portocale acidulat

300-320 g faina

100 g nuca tocata mai mare

1 lingurita de scortisoara

 

Se prepara astfel:

Dovleacul se curata de coaja.

Apoi se taie cubulete.

Se pun cubuletele intr-un vas termorezistent.

Se introduce la cuptorul cu microunde timp de 10 minute.

Apoi se scoate si se lasa la racit.

Nuca se taie cu cutitul, astfel incat bucatile sa fie mai mari.

Daca dovleacul s-a racit, se scurge de zeama.

Apoi se paseaza cu furculita pana devine ca un piure.

Untul se pune la topit.

Peste unt se pun cele 2 oua.

Se bat, apoi se adauga zaharul.

Se bat iar, pana ce zaharul s-a topit.

Se toarna si sucul de portocale.

Se presara si sarea.

Se adauga si scortisoara.

Se mai pune faina, amestecata cu praful de copt.

Se mixeaza totul.

Apoi se adauga si piureul de dovleac.

Se mixeaza iar cateva minute.

Se presara si bucatile de nuca.

Se amesteca putin.

Se pune hartie de copt in doua tavi de chec.

Se toarna compozitia rezultata.

Cuptorul se incalzeste in prealabil.

Apoi tavile se dau la cuptor.

Se lasa checul timp de 35-40 de minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se serveste cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos cu lamaie si unt

    Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Prajitura de dovleac. Desert pentru masa de Halloween

    Anul acesta, de Halloween, va sugeram un desert care sa fie in ton cu sarbatoarea. Prajitura cu dovleac nu numai ca este in general pe gustul oricui, dar necesita o durata mica de preparare.

  • Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara

    Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.

  • Masca de fata cu dovleac si iaurt pentru pielea uscata

    Vremea rece de afara incepe sa ne afecteze din ce in ce mai mult pielea fetei. De aceea, datoria noastra este sa o protejam impotriva uscarii si altor efecte neplacute. Va propunem astfel sa incercati o masca de fata cu dovleac si iaurt, speciala pentru pielea uscata.


Warning: fopen(cache/52b005b61fd0df46b2517c26c90ee1f7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139