Ceaiul verde si sucul de fructe ne scapa de bolile cardiace
Ceaiul verde este recomandat de specialisti, fiind considerat foarte benefic pentru sanatate si totodata un bun tratament pentru dureri de cap si depresie, datorita proprietatilor sale antioxidante.
Un studiu recent a demonstrat ca un consum regulat de ceai verde poate reduce riscul bolilor de inima.
Cercetatorii de la Universitatea din Montpellier (Franta), Universitatea din Parma (Italia) si cei de la Universitatea din Glasglow (Marea Britanie), au ajuns la aceste rezultate dupa analiza unor date colectate in timpul testelor efectuate pana in prezent pe hamsteri.
Echipa de cercetare a ajuns la concluzia ca ceaiul verde, negru, de zmeura, de capsuni si sucurile de afine pot diminua riscul de boli de inima, prevenind depozitarea grasimii in artere.
Articole asemănătoare
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Smoothie cu fructe si ceai negru
Beneficiile ceaiului negru sunt multiple, iar alaturi de fructele de padure, ananasul proaspat si sucul de lamaie devine o solutie naturala pentru a oferi corpului un plus de vitamine si nutrienti.
-
Bautura revigoranta cu ceai verde si suc de lamaie
O cana de ceai verde este buna in orice moment al zilei, oferind corpului antioxidanti si un plus de energie. In aceasta reteta veti adauga multa vitamina C (lamaia), potasiu si magneziu (banana), alaturi de alti nutrienti esentiali pentru o stare de bine generala.
-
Ceaiul verde in terapiile naturiste
Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.
-
Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii
Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.