Ce sunt galbiorii si ce stim despre ei?
Galbiorii, asa cum sunt denumiti in popor, reprezinta un sortiment de ciuperci, care in Antichitate era un indragit bun pentru comert. Insa ce stim noi despre aceste ciuperci?
Denumirea stiintifica: Cantharellus cibarius
Marime: 3-10 cm, creste din luna iulie pana in luna noiembrie
Caracteristici: intreaga ciuperca are culoarea galbena, ca cea a galbenusului de ou, “palaria” este carnoasa, iar tulpina este plina, o specie creste in padurile foioase in pamant bogat in substante nutritive
Gustul: usor “piperat”, picant
Raspandire: in toata Europa
Aceasta specie de ciuperci detine foarte multe denumiri, iar acest lucru i se datoreaza locului in care creste sau a gustului sau. Exista anumite tari in Europa care sunt protejate si unde pot fi adunate numai in scop personal si nu de afaceri.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Patru mirodenii mai putin intalnite
Anardana: numele are o sonoritate exotica, indepartata, dar acest condiment intalnit in bucataria traditionala sau persana este de fapt foarte accesibil – sunt pur si simplu samburi uscati de rodie, ce pastreaza gustul acrisor, acid si parfumat.
-
Activitatile din sera in luna Ianuarie
Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.
-
Ingrijirea cactusilor in timpul iernii
In general cactusii sunt considerati ca fiind plantele care sunt foarte usor de ingrijit, care nu sunt sensibile si care se adapteaza usor
-
Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza
Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.
-
Briosele cu dovlecei - neasteptat de delicioase
Dovleceii sunt deliciosi si foarte sanatosi indiferent in ce mod ii preparam. Briosele cu migdale si scortisoara devin foarte zemoase datorita dovleceilor.