Ce deosebeste varza comuna de varza de Bruxelles?
In perioada sezonului rece alimentatia trebuie sa respecte ca si in restul anului cerintele organismului uman furnizandu-i tot necesarul de substante nutritive. Pentru ca multe dintre legumele pe care le consumam cu regularitate pana de curand au disparut din gradini si magazine, remane sa ne indreptam intreaga atentie catre cele care ne stau inca la dispozitie.
Varza creata si varza de Bruxelles sunt doua dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din nici o dieta sanatoasa cel putin pana la venirea primaverii. Adesea confundate de necunoscatori, cele doua legume inrudite au ridicat de-a lungul timpului unele semne de intrebare privind originea si proprietatile lor benefice.
Datorita aspectului sau, varza de Bruxelles este perceputa in general ca o verza comuna miniaturala. Insa dincolo de infatisare, exista suficiente dovezi istorice si biologice capabile sa demonstreze ca aspectele care le diferentiaza sunt mult mai profunde.
Varza comuna si varza de Bruxelles decind dintr-o specie salbatica populara in zona Marii Mediterane inca de acum 4000 ani. Cea din urma isi datoreaza numele locului din care planta s-a raspandit pe intregul continent european incepand cu veacul al XVI-lea. Pe de alta parte varza creata este o inovatie ingenioasa a cultivatorilor din Danemarca.
Veti fi placut surprinsi afland ca varza comuna asupra careia ne indreptam rareori atentia contine mai multa vitamina C decat celebrele portocale. Acest veritabil antioxidant reduce radicalii liberi din organism responsabili pentru imbatranirea noastra prematura. De cealalta parte, varza de Bruxelles contine o mare cantitate de sinigrina care este o substanta ce ofera organismului protectie contra cancerului de colon.
Daca este preparata inadecvat varza de Bruxelles elibereaza anumiti compusi de sulf cu miros extrem de neplacut, spre deosebire de varza comuna care nu prezinta astfel de proprietati.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante
Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.
-
Cinci beneficii oferite de sucul de rodii
Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase.
-
Ce deosebeste maslinele negre de cele verzi?
Maslinele sunt unele dintre cele mai vechi alimente cunoscute de oameni fiind consumate in zona Mediteranei inca de acum 8000 ani.
-
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este catalogata ca fiind o leguma de iarna. Aceasta are intr-un mod natural un continut mult mai scazut de grasimi si calorii fata de celelalte legume.