Camelia Red, rafinament nipon in gradina

O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare. Este o specie care la maturitate poate sa atinga doi metri inaltime, infloreste pe toata perioada anului si daca este pusa intr-un ghiveci de mari dimensiuni se poata adapta si pe balcon sau in locuinta. Se planteaza pe toata perioada anului intr-un loc unde viitoarea camelie sa aiba parte de soare cat mai mult (dar va tolera si semiumbra) intr-un sol de preferinta putin acid, nisipos, cu drenare buna, si se recomanda o fertilizare periodica. Se uda regulat, folosind cantitati moderate de apa. 
 
Odata ce a prins acesta camelie va creste relativ repede, are rezistenta crescuta la daunatori si boli dar este vulnerabila la gerurile iernii (cand ar trebui tinuta in interior sau acoperita cat mai bine) si chiar la curentii reci de aer, asa ca alegeti de la bun inceput un loc unde va fi ferita. Florile sunt mari, in medie de peste 10 cm diametru, alcatuite din petale de un rosu elegant, ascutite la varf si plasate concentric, alcatuind un model de un rafinament surprinzator. Dupa primii ani va inflori in etape, avand numeroase inflorescente care rezista relativ mult timp, iar efectul decorativ este admirabil. Si daca va plac aceste camelii japoneze veti gasi relativ usor si alte varietati, cu flori albe, roz, galbene.  

Foto: gardenia.net


 

Articole asemănătoare

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

    Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

  • Activitatile lunii noiembrie in gradina

    Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

  • Activitati de toamna in gradina

    Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

  • Primavara se da startul la curatenia in gradina

    Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.


Warning: fopen(cache/ed833c25e8d3ed097b596c3cb4c2e19e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139