Cafea cu menta si ciocolata
Ingrediente:
1 cana cafea fierbinte, cu sau fara zahar
1-2 lingurite sirop de ciocolata
½ lingura frunze de menta proaspata, tocate fin
1 lingurita zahar
frisca pentru servire
apa fierbinte
Mod de preparare: intr-o ceasca se freaca bine frunzele de menta tocate marunt cu zaharul, punand deasupra putina apa fierbinte, pana cand avem un sirop plin de parfumul mentei racoritoare. Se toarna in cafeaua calda, se adauga siropul de ciocolata si frisca dupa gust. Se bea fierbinte.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Mojito cu ananas, menta si rom
O varianta a unei retete clasice, cu gustul dulce si savuros al sucului de ananas, notele proaspete de menta si aroma inconfundabila a unui rom de calitate. Poate fi pregatit foarte usor si acasa, pentru o seara placuta sau pentru a insoti o gustare.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cocktail de vara cu menta si sirop de artar
O reteta cu multa prospetime racoroasa data de frunzele de menta, note dulci ale siropului de artar si un fundal asigurat de un bourbon sau un whiskey de calitate. Totul racit cu gheata pentru o bautura buna intr-o zi calduroasa.
-
Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata
O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.
-
Smoothie cu banane, menta si cafea
Un smoothie cu multa energie, un strop de prospetime cu gust de menta si consistenta data de bananele bine coapte.