Cacao fierbinte cu lapte si rom
Ingrediente:
600 ml lapte
2 lingurite cu varf zahar
2 linguri rase cacao
1 varf de lingurita extract de vanilie
½ cana rom alb sau brun, dupa gust
4-6 patratele de ciocolata neagra
scortisoara pudra
nucsoara proaspat rasa
frisca pentru servire
Mod de preparare: fierbeti laptele si adaugati toata cantitatea de cacao in lichidul fierbinte, amestecand bine si punand apoi vanilia, ciocolata neagra sfaramata si, cand s-a racit putin, tot romul. Se amesteca bine pana cand ciocolata s-a topit si se serveste fierbinte, in cani, cu putina scortisoara, nucsoara si frisca pentru un gust delicios si aromat.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Lapte cu ciocolata si piper cayenne
De ce sa nu va jucati cu o reteta clasica, adaugand mirodenii si un pic de aroma picanta intr-o cana de lapte cu ciocolata? Doar pentru cei care prefera gustul iute. Cat mai iute.
-
Bautura fierbinte cu whiskey si ciocolata neagra
Ciocolata neagra este un adevarat miracol pentru sanatate: ajuta creierul sa functioneze mai bine, mentine sanatatea si tineretea pielii, ofera organismului antioxidanti si ne da mai multa energie in fiecare zi. Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ea si intr-o cana alaturi de whiskey, lapte si putina scortisoara?
-
Ciocolata fierbinte cu lapte, mirodenii, rom
O cana de cacao sau ciocolata cu lapte este o reteta traditionala, dar in aceasta varianta mirodeniile (eventual putin piper sau fulgi de chili pentru note picante) o transforma suficient de mult. Iar gustul aromat al romului o face un cocktail cald pentru o zi rece.
-
Cacao fierbinte cu rom si scortisoara
O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.