Bruschete cu struguri, ricotta si cimbru

Ingrediente:

1 ciorchine de struguri rosii
ulei de masline
sare, piper
o bagheta taiata in felii putin mai groase
1 cutie branza ricotta (250 grame)
cimbru macinat sau crengute, dupa gust

Mod de preparare: boabele de strugure (cat mai mari, ideal un soi fara samburi) se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc usor cu putin ulei de masline, se presara deasupra sare si piper, apoi cimbru dupa gust. Tava se baga in cuptorul bine incins si se lasa acolo pentru cateva minute, pana cand boabele de strugure incep sa plezneasca. Se scot si se lasa putin la racit, apoi se pregatesc bruschetele. Feliile de bagheta se coc la randul lor in cuptor sau intr-o tigaie, stropite fiecare cu putin ulei, pana cand sunt bine patrunse, calde si rumenite. Fiecare felie de bagheta se unge cu ricotta in strat subtire, se pun deasupra boabe de strugure (indepartati cimbrul daca ati folosit crengute) si se servesc cat mai reci.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu struguri si spanac pentru un sistem imunitar puternic

    Cu struguri bine copti (albi sau rosii) si spanac congelat, este o bautura plina de vitamine si antioxidanti, buna nu doar pentru a potoli setea si a da un plus de energie, dar si pentru un sistem imunitar mai puternic. Iar ceaiul verde ofera corpului o lista impresionanta de beneficii. Esential in orice parte a anului si cu atat mai mult in lunile cand gripele si racelile sunt tot mai prezente.

  • Salata cu struguri rosii si ton

    Cati dintre cei obisnuiti cu combinatiile culinare clasice s-ar astepta sa li se aduca inainte la un moment dat, pe acelasi platou, struguri rosii si ton? Probabil ca foarte putini. Ei bine, din cate se pare aceasta reteta chiar exista si are suficienti adepti in tarile din vestul Europei.

  • Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru

    O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.

  • Supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru

    O aroma deosebita pentru o masa speciala este data de supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru. Preparand aceasta reteta, veti avea parte de o noua aroma a unei simple ciorbe din boabe de fasole.

  • Rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii

    O mancare cu un gust delicios si speciala pentru vara este cea de rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii.


Warning: fopen(cache/1e755e8c79934c570e964b7d6f4e0d7e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139