Briose cu piersici din compot
Un desert simplu si apetisant in orice moment sunt briosele cu piersici din compot.
Ingrediente:
cateva briose
cateva migdale proaspete sau prajite
4-5 piersici din compot sau proaspete
250 g zahar
400 ml de vin rosu
1 baton de vanilie
Se prepara astfel:
Din vin se prepara un sirop.
Se pune vinul rosu la fiert.
Piersicile curatate de coaja se taie in jumatati.
Se pun in siropul de vin in timp ce acesta fierbe.
Se lasa putin, fara a se sfarama.
Apoi se scot si se lasa sa se scurga.
Briosele se taie in felii groase si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
Apoi se pun pe un platou.
Pe fiecare felie de briosa se pune cate o jumatate de piersica.
Inainte de a le servi, fiecare bucatica de piersica se stropeste cu siropul de vin preparat.
Deasupra se orneaza cu cate o migdala.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe cu piersici, rodie si busuioc
O reteta de salata de fructe cu piersici aromate, fructe de padure si dulceata acrisoara a rodiei, cu note intense de busuioc. Puteti folosi zmeura si afine proaspete sau congelate.
-
Briose cu morcov si ananas
Pentru o gustare sanatoasa, puteti prepara reteta de briose cu morcov si ananas. Briosele gata preparate le puteti servi simple sau cu un ceai aromat.
-
Deserturi simple. Briose cu mac si migdale
Puteti degusta la birou un desert simplu si gustos daca preparati briosele cu mac si migdale. Ingredientele continute sunt urmatoarele:
-
Chimenul – condimentul cu proprietati curative
Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui
-
Briose cu crema de lamaie si mac pentru sarbatoarea de Halloween
La fiecare sarbatoare, se obisnuieste ca meniul sa fie unul specific zilei respective. Asadar, pentru sarbatoarea de Halloween va propunem un desert minunat: briose cu crema de lamaie si mac.