Biscuiti sarati cu masline si cimbru
Ingrediente:
12-15 masline negre fara samburi
120 ml lapte
30 ml ulei de masline
1/2 pachetel praf de copt
50 g parmezan ras
1 ou
150 g faina
cimbru
sare, piper
Mod de pregatire: se amesteca intr-un bol faina cernuta, parmezanul si praful de copt, sarand si piperand putin, iar separat se bate bine oul cu uleiul de masline si laptele la temperatura camerei. Turnati amestecul peste faina cu praful de copt, adaugati maslinele taiate rondele, cimbru dupa gust, amestecand totul cu mana pana cand aluatul este omogen, fara cocoloase. Se modeleaza in forma rotunda (ies 12-15 biscuiti) sau se folosesc forme, totul punandu-se in cuptorul bine incins la 180 de grade. Se lasa pentru 12-15 minute pana cand se rumenesc bine. Se servesc reci.
Foto: wikimedia.org
Articole asemănătoare
-
Salata de masline cu lamaie si verdeata
Preferate de multi si rapid de preparat, salatele se pot consuma in orice sezon. Va propunem sa pregatiti salata de masline cu lamaie si verdeata.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Tocanita de fasole boabe cu masline
O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.
-
Masca hidratanta de fata cu smochine si ulei de masline
Odata cu sosirea zilelor reci, aspectul pielii noastre devine uscat si deshidratat. Pentru o mai buna hidratare a tenului dumneavoastra, va propunem sa incercati o masca cu smochine si ulei de masline.
-
Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru
O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.