Berea ajuta plantele sa creasca. Un mit urban
Probabil ca primii dintre noi care au folosit berea in alt scop decat pentru propria placere au facut-o din curiozitate. Legatura dintre bautura si plante a fost pana in prezent insuficient studiata, asa ca aparitia miturilor urbane era imposibil de evitat.
Unul dintre cele mai intalnite afirma ca berea poate juca rolul ingrasamintelor, stimuland dezvoltarea plantelor. Intr-adevar, daca judecam in termenii compozitiei chimice, apei ii revine un procent de circa 90%, insa ramane de vazut impactul celorlalte componente.
Berea este usor acida, iar acest lucru ar putea fi pe placul multor plante de apartament care necesita pamant usor acid. Realitatea este insa mai complexa de atat..
Odata ajunsa in sol berea se descompune in apa, glucide, aminoacizi, putin acid carbonic si vitamine. Dupa cum se stie, anumiti compusi trebuie mai intai digerati de bacteriile din pamant pentru a putea fi absorbiti prin radacini.
Berea devine astfel un mediu de inmultire propice deopotriva pentru bacteriile inofensive cat si pentru cele patogene. Prin urmare, riscurile sunt prea mari iar beneficiile prea putine pentru a considera avantajoasa o astfel de actiune.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu mar si scortisoara pentru un plus de energie
O bautura cu un gust de placinta cu mere, calda sau rece, plina de dulceata si cu notele exotice ale scortisoarei, excelenta ca gustare atunci cand este nevoie de mai multa energie. Poate fi o alegere buna si pentru cei care fac sport, pentru ca revigoreaza si ajuta corpul sa isi revina dupa efort.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute
Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.
-
Gradinaritul in saci, o solutie de viitor pentru combaterea saraciei
Rwanda este tara cu cea mai mare densitate a populatiei in Africa sub-sahariana. Numarul crescut de locuitori si deficitul de teren cultivabil constituie principalele probleme care determina cazurile de malnutritie. In jurul orasului Kigali, oamenii detin prea putin teren, sau mai rau decat atat, nu poseda nici macar un loc unde sa creasca produse vegetale.
-
Plantele au nevoie de vitamine sa creasca?
Plantele au nevoie de hrana ca orice forma de viata de pe Pamant. Fotosinteza reprezinta procesul prin care ele sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite.