Beneficiile consumului de lapte organic
Consumul laptelui la micul dejun, simplu sau cu cereale, a devenit o obisnuinta in multe colturi ale lumii. Pe scurt, se spune ca este sanatos si ca asigura organismului o parte din necesarul zilnic de nutrienti.
Insa exista oare produse care merita mai mult decat altele sa fie in centrul atentiei noastre? Gandindu-ne la calitatile laptelui organic pe care le vom aborda in continuare raspunsul este afirmativ.
Un studiu finantat de Uniunea Europeana a analizat 22 branduri vandute in supermarketuri si a convins cercetatorii ca laptele organic este mai bogat in acizi grasi benefici decat produsele din rafturi.
Cele mai multe produse lactate gasite pe piata provin din ferme si contin adesea pesticide, ingrasaminte sau antibiotice ingerate de animale. Valoarea lor nutritiva depinde exclusiv furajele administrate, care pot fi mai mult sau mai putin ecologice, si chiar de starea de sanatate a animalelor.
Utilizarea excesiva a substantelor chimice in productia laptelui si efectele nefaste pe care le au asupra sanatatii au generat o crestere a cererii de lapte organic. De pilda, in Statele Unite doar 3% din laptele vandut era organic cu putin timp in urma, insa ca in majoritatea regiunilor cererea a inceput sa creasca in ultima vreme.
Motivul este simplu: laptele organic are un continut mai bogat de antioxidanti (beta-caroten) si acizi grasi esentiali (Omega 3), precum si mai multe vitamine.
Consumul de lapte organic reduce riscul declansarii bolilor de inima si a cancerului, admit cercetatorii, pentru ca nivelul acidului linoleic este cu pana la 60% mai ridicat decat in cazul celorlalte produse.
Laptele proaspat nefiert aduce un aport esential sanatatii, insa poate fi consumat in aceasta stare numai atunci cand a fost cumparat dintr-o piata agroalimentara in care se fac analize microbiologice.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Skal - sucul cu gust de lapte
Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972
-
Beneficiile consumului de nuci, arahide si alune
Consumul de arahide este foarte sanatos, deoarece acestea ne redau energia pierduta intr-o zi de munca
-
Beneficiile consumului de ciocolata
Cu cat ciocolata trece prin mai multe procese de prelucrare, potentialele beneficii pe care aceasta le-ar putea avea pentru sanatatea noastra isi pierd din valoare in compozitia produsului finit.
-
Beneficiile consumului de fructe
Fiecare fruct are propriile valori nutritionale. De asemenea unele fructe contin anumiti nutrienti pe care la alte soiuri nu le gasim. In aceste conditii aveti nevoie
-
Usturoiul si continutul bogat de germaniu si seleniu
Beneficiile consumului de usturoi sunt atat de mari si miraculoase incat este intotdeauna nevoie sa nu uitam valorile sale curative si sa-l folosim cat mai des in alimentatie.