Banca, element principal al unei gradini Zen

Banca ZenO banca, intr-o gradina Zen, reprezinta un loc de asteptare, de odihna, reculegere si recreere. Deasupra ei, un acoperis care sa apere de ploaie reprezinta tot ceea ce trebuie pentru ca, in zilele ploioase, sa stati si sa ascultati ploaia.
Denumita "machiai", banca existenta intr-o gradina japoneza Zen a aparut, la inceput, ca un rezultat al ceremonialului ceaiului. Era un spatiu destinat oaspetilor, in care acestia sa cunoasca atat de discutatul ceremonial, inainte de a patrunde "de facto" in casele japonezilor.
De atunci, structura si utilitatea unei banci s-au schimbat cu anii. Ea a devenit astazi un loc in care se poate intampla orice, de la contemplarea naturii si a gradinii alcatuite, pana la servirea ceaiului, primirea oaspetilor, relaxare sau chiar pentru meditatie.
Design-ul unei astfel de zone nu este deosebit de greu de realizat. In fond, totul depinde propria imaginatie si de bunul gust, variantele intinzandu-se de la o simpla bancuta, sub o copertina, la un pavilion multifunctional, in care sa puteti manca sau sta la taclale cu prietenii. Elementul principal de constructie este, normal, lemnul, urmand ca de calitatea si consistenta sa depinda si efectul final pe care il va produce amenajarea unui asemenea loc. Normal, finisajul va avea si el rolul sau, pentru acesta trebuind folosite vopseluri de calitate, silicon pentru imbinarea perfecta a diverselor parti, ca si pensule fine, pentru crearea aceluiasi efect de finete si pe suprafata bancii, dupa ce este vopsita. In functie de propriile conceptii, puteti adauga pavilionului usi sau il puteti inconjura de plante, care sa faca mai greu accesul privirilor nedorite catre el. Totul ramane la latitudinea dumneavoastra si la fondurile pe care le aveti la dispozitie pentru realizarea sa.

Articole asemănătoare

  • Smoothie revigorant cu busuioc si menta

    O bautura in care gustul de iaurt este completat de cel puternic aromatic al busuiocului si de cel racoritor de menta, este un smoothie care va fi o reusita daca respectati o conditie esentiala: ierburile aromatice sa fie cat mai proaspete, ideal din propria gradina. Si in lipsa unei gradini mari de ce sa nu plantati busuiocul si menta in jardiniere sau ghivece care isi pot gasi usor locul pe balcon sau pe un pervaz.

  • Cele mai bune tehnici pentru gradinaritul indoor

    Daca vreti sa cultivati cateva legume si ierburi aromatice indoor, trebuie sa incepeti sa planificati si amplasarea unei gradini intr-un spatiu conex al casei dumneavoastra. Daca nu aveti idei prea multe si nu stiti ce sa cresteti, puteti incepe cu amenajarea unei gradini cu plante aromatice.

  • Trucuri pentru amenajarea unei gradini moderne

    Atunci cand ne gandim sa amenajam gradina trebuie sa tinem cont de regula de aur: mai putin inseamna mai mult! Reducerea la o forma clara si alegerea anumitor culori reprezinta cele mai importante lucruri.

  • Necesitatile solului din gradina

    De multe ori, prins in jocul formelor si al designului, al culorilor si al soiurilor de plante, gradinarul debutant pierde din vedere esentialul, factorul de baza al unei gradini armonioase: solul.

  • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

    Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.


Warning: fopen(cache/8b71fd1dcd2766895cfa951c25dbccee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139