Bamele, un izvor de sanatate
Indiferent daca unii oameni sunt incantati de gustul lor, iar altii din contra, nu le-ar include in alimentatie niciodata din cauza aromei specifice, bamele vor continua sa se numere printre cele mai sanatoase fructe.
Atitudinea de acceptare sau respingere manifestata fata de ele variaza in functie de gustul fiecarei persoane insa trebuie sa cunoasteti ca nicidecum nu ar trebui neglijata o asemenea sursa de sanatate. Alaturi de fructele si legumele pe care le consumam in mod traditional, bamele ar trebui sa ocupe un loc de cinste.
Asa cum se intampla in cazul tuturor fructelor si legumelor, bamele furnizeaza cantitatea maxima de nutrienti atunci cand sunt consumate intr-o stare mai apropiata de cea naturala. Prepararea lor prin fierbere nu va face decat sa indeparteze ceea ce este esential pentru organismul nostru.
Prima consecinta importanta asupra sanatatii vine tocmai din structura fructului, deoarece fibra vegetala pe care o contine asigura buna functionare a sistemului digestiv.
Bamele au un nivel foarte scazut de calorii ceea ce le recomanda in dietele pentru pierderea in greutate. Aceluiasi scop ii serveste lipsa desavarsita a colesterolului sau a grasimilor saturate care, pe de alta parte, mai au rolul de a reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
Bamele joaca rolul de alimente hidratante, fiind capabile sa aduca un surplus substantial de apa in organism si sa tina la distanta unele disfunctionalitati aparute din lipsa acesteia.
Aceste fructe neobisnuite ascund cantitati mari de vitamina A, vitamina C, vitamina B6 si o multime de minerale, dintre care cele mai importante sunt calciul, zincul si fierul. Una dintre caracristicile esentiale care diferentiaza bamele de alte fructe este urmatoarea: acestea ajuta la mentinerea sanatatii parului. Nu trebuie decat sa fierbeti bamele in apa pana ce compozitia devine vascoasa apoi sa o lasati la racit si sa adaugati cateva picaturi de lamaie. Spalati-va in mod obisnuit parul iar la ultima clatire folositi compozitia de mai sus. Astfel, parul va deveni mai matasos si mult mai sanatos.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu mar si scortisoara pentru un plus de energie
O bautura cu un gust de placinta cu mere, calda sau rece, plina de dulceata si cu notele exotice ale scortisoarei, excelenta ca gustare atunci cand este nevoie de mai multa energie. Poate fi o alegere buna si pentru cei care fac sport, pentru ca revigoreaza si ajuta corpul sa isi revina dupa efort.
-
Ceai de cuisoare cu scortisoara
O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.
-
Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu
Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin
-
Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii
Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu
-
Sucul de morcovi, un pahar de sanatate
Sucul de morcovi este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, complex de vitamine B, acid folic si minerale precum calciu, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier.