Bambus vulgaris

BambusPlanta este o graminee perena, rizomatoasa, care prezinta tulpini lemnoase noduroase. Frunzele sunt lanceolate si ascutite la varf, asemanatoare frunzelor de palmieri. Pentru cultivare in ghivece se utilizeaza specii pitice de bambus, care ating 30-40 cm inaltime. Din aceasta grupa face parte specia Bambus fortunei vittalis, cu frunze albe pestrite. Pentru cultura in vase mari se folosesc speciile Bambus arudinaceae, Bambus nigra sau Bambus simonii
Plantele au nevoie de lumina, temperatura constanta si udare corespunzatoare in perioada de vegetatie. Pentru a crea umiditate atmosferica, se pulverizeaza apa pe frunze, de cel putin doua ori pe saptamana in timpul iernii, la o temperatura de 10 grade Celsius , iar vara zilnic.
Se recomanda aerisiri frcvente, astfel frunzele vor fi sanatoase si nu vor ingalbeni.
Inmultirea plantei se efectueaza prin divizarea rizomilor.
Transplantarea in ghivece mai mari, de 25 de cm diametru se face primavara, intr-un amestec de pamant de gradina, turba, mranita si nisip. Se pot adauga si ingrasaminte minerale granulate.
Pentru a stimula ramificarea si aparitia de noi tulpini, se recomanda taierea tulpinilor uscate si deteriorate.

Articole asemănătoare

  • Cinci lucruri pe care (poate) nu le stiati despre bambus

    Bambusul este o planta cu adevarat miraculoasa: creste surprinzator de rapid, tulpinile sunt rezistente la socuri si presiune, dar in acelasi timp elastice, este comestibil, utilizat in medicina traditionala orientala, are puternice proprietati antibacteriene.

  • Iarba neagra – o planta decorativa miraculoasa

    Iarba neagra (Calluna vulgaris) rezista intregul an, insa aparitia ei cea mai spectaculoasa este toamna, cand ne invaluie gradina precum

  • Beneficiile uleiului de cimbru

    Cunoscut in lumea stiintifica sub numele de Thymus vulgaris, cimbrul a capatat de-a lungul timpului diferite intrebuintari in functie de regiunea si civilizatia in sanul careia a inflorit.

  • Fasolea neagra - bogata in substante sanatoase

    Fasolea neagra sau Phaseolus vulgaris L. este bogata in proteine, grasimi, vitamina B1, B2 si carbohidrati.

  • Fasolea ca tratament pentru diabetul zaharat

    Fasolea, sub denumirea stiintifica de Phaseolus vulgaris, are un continut bogat de proteine, folositoare pentru organismul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Totodata fasolea ajuta si la micsorarea colesterolului.


Warning: fopen(cache/fb6875bb02849071aa4ed2bf1624dfc2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139