Baba Ghanouj

- Pasta de vinete cu piure de susan -  

Baba Ghanouj Ingrediente:
3 vinete medii
1/2 de ceasca de suc de lamaie
3/4 ceasca de tahina (piure de susan, se gaseste la supermagazin la sectia de mincaruri arabesti sau la magazinele orientale)
2 linguri de ulei de masline
2 lingurite sare

Mod de preparare:
Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna cu tahina, sarea, uleiul si sucul de lamaie pina cind se obtine o pasta fina si pufoasa (aprox 5 minute). Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire.
Se serveste in castronele de lut (preferabil) cu putin ulei de masline deasupra si citeva frunze de menta ca decor.

Articole asemănătoare

  • Feluri de mancare din intreaga lume

    Mancarea buna trebuie sa aiba si o infatisare pe masura pentru a fi dorita si consumata de oameni. In acest context este important sa combinam ingredientele fiecarei retete in parte nu doar pentru gustul ci si pentru aspectul unui fel de mancare.


Warning: fopen(cache/79c2ed7103b2ab63fd1cf737c92701b7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139