Aurelia Visinescu si povestea unui vin bun
In prezent director general al Domeniilor Sahateni (fosta Fontana di Vini), winemaker-ul (producatorul de vin) Aurelia Visinescu, este o persoana pasionata de lumea fina a vinurilor de calitate.
Aurelia Visinescu si-a construit propria afacere si a devenit oenolog la Dealu Mare, la Sahateni, una dintre cele mai renumite zone viticole din Romania, situata intre raurile Buzau si Teleajen.
Oenologul sau enologul este un specialist care cunoaste totul despre vin, incepand de la vinificarea corecta si completa a vinurilor si pana la analizarea in profunzime si evaluarea calitatii strugurilor si a vinului realizat.
Impreuna cu Steve Cacenco, un om de afaceri din Canada, afacerea a pornit de la zero prin 2004.
Inainte de a ajunge director general, Aurelia Visinescu a lucrat pentru doua firme mari de pe piata interna. Vinexport Trading Company si Cramele Halewood.
Brand-urile sub care sunt comercializate vinurile sunt "Divin" si "Domeniile Sahateni", cu "Divin Reserva", destinata in exclusivitate pentru HoReCa.
Crama are doua linii separate de productie pentru vinurile albe si rosii, o pivnita pentru depozitare si linii automate de imbuteliere.
Principalele soiuri vinificate sunt urmatoarele:
- soiuri rosii: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir;
- soiuri albe: Feteasca Alba, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel;
Ca parteneri pentru primele contracte de export au fost tari precum Olanda, Elvetia si China.
Aurelia Visinescu se duce des la Sahateni pentru degustarea vinurilor, acordand atentie fiecarui detaliu.
Cum si-a dorit demult, Aurelia Visinescu are acum propria vie si propria crama.
Articole asemănătoare
-
Caisele Goldrich
Soi de cais cu productie anuala foarte buna, fructe mari si dulci, aromate, foarte aratoase, relativ usor de plantat si intretinut, Goldrich este bun atat pentru culturi intensive cat si pentru cei care isi doresc sa aiba un singur pom fructifer in gradina.
-
Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei
Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci urzici
Urzicile sunt recomandate sub orice forma in cazurile de anemie, ca un necesar adjuvant in afara celorlalte vitamine si a unui regim prescris de nutritionist.
-
Salate gustoase. Salata de pui cu maioneza si muraturi
Pentru intreaga familie, puteti prepara o salata rapida si cu un gust bun: salata de pui cu maioneza si muraturi. Este o salata satioasa, de care veti fi incantati cu siguranta.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.