Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
ANASONUL, O PLANTA AROMATICA MEDICINALA

Anasonul, o planta aromatica medicinala

 

Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta aromatica erbacee anuala inrudita cu patrunjelul, foarte des utilizata in medicina naturista si in bucatarie datorita proprietatilor biochimice si organoleptice exceptionale. Fiindca provine din regiunea mediteraneeana planta se dezvolta foarte bine in locurile luminoase si necesita un sol fertil, bine drenat. Perioada de inflorire este cuprinsa intre lunile iunie si septembrie iar fructele pot fi culese pana spre sfarsitul acestei perioade.  

 

Medicina traditionala chineza si cea indiana includ anasonul alaturi de cele mai importante si eficiente plante medicinale, asa cum se intampla si in urma cu cateva milenii in urma. Mai tarziu, in secolul XIV, oamenii foloseau anasonul ca leac pentru tuse.  

 

Astazi, anasonul este cunoscut pe scara larga mai ales pentru calitatile sale benefice indreptate catre sistemul digestiv. Semintele de anason consumate dupa masa, fie simple fie in ceai, asigura digestia eficienta si previn balonarea. De asemenea, anasonul are efect sedativ si s-a mai dovedit eficient in cazul urmatoarelor afectiuni: tuse, sinuzita, bronsita si anorexie.

 

Nici in domeniul culinar anasonul nu putea trece neobservat fiind folosit pentru a oferi savoare unui numar impresionant de sortimente de mancaruri si prajituri pe toate meridianele.

 

Totusi, anasonul are dezavantajele sale. Consumat in cantiate prea mare acesta incetineste functia circulatiei sangvine si respiratiei iar pentru unele specii de animale din curtile noastre este otravitor. In cazul femeilor gravide este interzis consumul de anason in scop medicinal.

 

  

 

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cimbrul in terapiile naturiste

    Unii il adora, altii prefera sa il evite, dar este o planta aromatica foarte populara, usor de cultivat si in gradina de acasa - pentru cei care il prefera cat mai proaspat - si de gasit in orice magazin.

  • Aglaonema, o planta de interior decorativa prin frunze

    Aglaonema este o planta in forma de tufa ramificata, originara din Asia de sud-est, apreciata pentru frunzele in forma de lance, de culoare verde cu dungi alb-argintii, verde inchis ori crem. Planta numara peste 60 de specii,

  • Ceai de anason cu menta si gheata pentru zilele toride

    Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta aromatica, erbacee, anuala, din familia Apiaceae care prefera clima calda. Pe teritoriul tarii noastre este intalnita si sub urmatoarele denumiri: anis, anos, badean, chimion de gradina, hanos, molotru sau onis.

  • Vara profita de proprietatile florilor de levantica

    Levantica este o planta aromatica si medicinala din genul Lavandula, cu tulpini ramificate in tufa si flori albastre foarte parfumate. Originara din regiunile cu climat meditaranean, la noi se intalneste pe durata verii.

  • Intrebuintarile farmaceutice ale coriandrului

    Coriandrul este o planta aromatica intrebuintata frecvent in bucataria popoarelor de pe intreg mapamondul. Cele mai frecvente denumiri alternative intalnite sunt: anason, chimen, piper alb si pucioasa. Avantul de care s-a bucurat in Romania se intemeiaza pe traditia culinara veche si pe retetele mediteraneene tot mai apreciate de gospodine.


Warning: fopen(cache/8f7c1e1a2916c1088e506efb1fdb70ca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139