Alungati insomniile si stresul cu ajutorul plantelor

 Tulburarile de somn sunt intalnite frecvent din cauza stresului urban sau al celui legat de locul de munca. Inainte de a apela la medicamente ar trebui sa va ganditi ca si terapia prin masaj sau consumul anumitor ceaiuri poate ajuta si imbunatati somnul. Este o cale naturala de a ataca insomniile.

Tulburarile de somn pot afecta grav calitatea vietii daca aveti apnee de somn (oprire temporara a respiratiei in somn), narcolepsie (boala provocata de tulburari ale sistemului nervos central, caracterizata prin necesitatea irezistibila de a dormi) sau cele mai frecvente tulburari ale somnului, insomniile.

Cauzele comune ale insomniei sunt legate de stres, anxietate, depresie, diverse dureri, imbatranire sau schimbari de fus orar in cazul in care calatoriti mult. De asemenea si cafeina alaturi de un program neregulat contribuie la provocarea insomniilor.

Remedii naturale pentru tratarea tulburarilor de somn:

- masajul cu ulei de lavanda;

- ceaiurile de plante;

- lumina lumanarilor parfumate alaturi de o baie de relaxare cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda poate relaxa intregul organism si veti avea un somn linistit;

- masajul picioarelor si spatelui inainte de culcare este un alt mod de a trata deficientele de somn;

Totodata aerul curat si atmosfera ambientala cu lumini difuze atrag usor somnul.

- ascultati muzica pentru relaxare, muzica linistita si practicati tehnici de relaxare inainte de culcare pentru a avea o minte si un corp relaxat;

Plantele, un remediu natural impotriva insomniilor

Radacina de valeriana este un sedativ usor care trateaza si migrenele. Ea este folosita ca un inlocuitor natural pentru benzodiazepine precum Xanax, un medicament care creeaza dependenta. Radacina de valeriana este recomandata in tratarea tulburarilor de somn provocate de anxietate.

De asemenea, radacina de Kava, o planta gasita in Insulele din Pacific, a fost si este folosita pe Insulele Hawaii si Fiji ca sedativ si potentiator al starii de spirit. Efectele acesteia dureaza pana la opt ore. In aceste conditii ea trebuie utilizata la inceputul zilei si inainte de culcare.

Kava este cea mai puternica planta utilizata in tratarea insomniei. Efectele secundare care pot aparea dupa consumul acestei plante sunt visele care pot parea prea reale si cosmarurile.

De asemenea Kava poate provoaca si unele leziuni hepatice, fapt pentru care nu ar trebui sa fie utilizata decat de cel mult trei ori pe saptamana.

Si hameiul actioneaza eficient alaturi de valeriana, prin intermediul receptorilor de melatonina, pentru inducerea somnului.

O alta planta, "floarea pasiunii", este utilizata in tratarea anxietatii si tulburarilor de somn.

Si mirosul de iasomie este considerat de unii oameni ca fiind util in sprijinirea somnului la fel ca si musetelul care actioneaza asupra organismului asemeni benzodiazepinei.

Unele studii recente au descoperit ca si lavanda este utila in tratarea insomniilor. Este adesea utilizata in aromoterapii sau consumata sub forma de ceai. Poate fi utilizata pentru ameliorarea durerilor.

Responsabila pentru un somn linistit este melatonina. Ea este eliberata de glanda pineala din creier si induce starea de somn. Totodata regleaza ritmul circadian, ceasul biologic care determina obiceiurile de somn.

Melatonina este declansata de mediu. Plantele care contin melatonina induc celor cu probleme de somn o stare de relaxare si contribuie la incetinirea imbatranirii, previne osteoporoza si trateaza depresia.

Aveti grija ce alimente consumati in timpul zilei, pentru ca ele pot conduce la dereglarea somnului de noapte.

Inainte de a apela la ajutorul plantelor cu efect sedativ consultati-va medicul, iar in cazul in care urmati un tratament utilizati aceste plante cu mare atentie deoarece pot aparea complicatii nedorite.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/dc35527be4cb75349b6061bba4e35cc6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139