Alimente nocive pentru sistemul imunitar

 Alimentele pe care le consumam zilnic pot sa arate foarte bine insa daca arata bine nu inseamna ca sunt si sanatoase.

Organismul nostru, alimentat cu produse organice si nerafinate poate sa nu functioneze la parametri normali deoarece alimentele rafinate nu au valoare alimentara.

Problemele de digestie si bolile cronice precum artrita, bolile de inima sau cancerul sunt reactii ale organismului la alimentele rafinate.

1. Produsele lactate (lapte, branza, unt, iaurt)

In cazul in care sunt adaugati  hormoni de crestere, antibiotice sau alte substante chimice folosite pentru a creste productia de lapte de la vaci, produsul rezultat va fi unul nu prea sanatos pentru sistemul nostru imunitar.

2. Faina alba rafinata.

Este bine ca atunci cand cumparati paine sau faina sa studiati atent eticheta cu ingrediente. Pe aceasta ar trebui sa scrie ca sunt fabricate din grau integral. De asemenea si orezul are o valoare nutritionala nula dupa rafinare.

3. Zaharul alb rafinat poate provoca in timp si daca este consumat in exces artrita, nevrita, reumatism, acestea putandu-se manifesta diferit alaturi de alte boli, in special cu cele ale tractului digestiv.

Zaharul rafinat poate slabi intregul sistem imunitar.

Tot zaharul diminueaza si acidul clorhidric din stomacul, acest lucru conducand catre o digestie saracacioasa si o asimilare scazuta de calciu, proteine si vitamine.

Pierderea acestor nutrienti accelereaza procesul de imbatranire.

4. Carnea conservata - slanina, sunca, salamul, crenvurstii sau carnea de vita conservata contin nitrienti care oxideaza hemoglobina, ducand pana la pierderea capacitatii de transportare a oxigenului la nivelul tesuturilor organismului. Aceasta capacitate redusa poate compromite sistemul nostru imunitar si implicit poate agrava unele probleme precum bolile de inima sau artrita.

Produsele chimice intrebuintate in conservarea carnii distrug valoarea produselor alimentare si pot deveni identificabile in celulele corpului.

5. Alimentele modificate genetic

Se crede ca exista o boala ce provine de la alimentele modificate genetic, boala ce poarta denumirea de Morgellons.

Intrucat scopul sistemului imunitar este acela de a ne proteja corpul, trebuie sa luam in seama continutul produselor alimentare pe care le consumam.

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent

    Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.

  • Smoothie cu mere si fructe de padure pentru un sistem imunitar puternic

    Plin de vitamine (mai ales vitamina C), ideal pentru a intari sistemul imunitar si pentru a ne ajuta sa rezistam mai usor in fata racelilor de sezon. Si in plus este o alternativa sanatoasa la sucurile din comert.

  • Smoothie cu sfecla rosie, mar si ghimbir

    Bun pentru sistemul imunitar, digestie si un plus de energie, cu multe vitamine si gust placut, este o reteta care va ajuta sa profitati din plin de beneficiile oferite de sfecla rosie.

  • Fructe pentru un sistem imunitar puternic

    Merele: rosii, galbene sau verzi, indiferent de soi sau de marime, merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, si pe buna dreptate. Au multa vitamina C, gust placut, intaresc sistemul imunitar, au fibre si putine calorii, aduc relativ usor senzatia de satietate.

  • Portocala pentru sanatate

    Cum are multa vitamina C si antioxidanti, portocala este recomandata mai ales in anotimpul rece pentru a intari sistemul imunitar atat la adulti cat si la copii. Veti putea sa preveniti astfel racelile de sezon si veti avea un plus de energie atat de necesar.


Warning: fopen(cache/b9e077990595ae6e2ab357ebc8cee1c4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139