Obiceiul ceaiului in China
Obiceiul ceaiului s-a format in China in timpul dinastiei Tang, defalcat pe trei categorii: pentru oamenii obisnuiti, pentru preotii de la manastire si pentru familiile regale.
Obiceiul ceaiului s-a format in China in timpul dinastiei Tang, defalcat pe trei categorii: pentru oamenii obisnuiti, pentru preotii de la manastire si pentru familiile regale.
Este numita si boala oaselor fragile sau sindromul Leriche. Osteoporoza determina o pierdere accentuata de masa osoasa, de pana la 30-40%, cu un ritm anual de 1-2%. Cele mai amenintate de aceasta boala sunt femeile. Exista cateva remedii naturiste pentru acumularea de calciu in oase.
Sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu atat de necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee.
Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa. Ca si celelalte vitamine de acest fel, excesul nu este asimilat in organism, ci este eliminat.
Arterioscleroza este un proces patologic complex, caracterizat prin grave tulburari de irigatie, determinate de ingrosarea peretelui arterial si stenozarea lumenului arterelor.
Tetania este determinata de hiperexcitabilitate neuromusculara. Manifestarile constau in contracturi spastice, dureroase ale muschilor membrelor si ale fetei, asociate sau nu cu manifestari hiperstezice si cu spasme generalizate sau viscerale, localizate la nivelul cailor respiratorii superioare sau ale tubului digestiv, care pot determina crize psihice nespecifice cu caracter anxios depresiv.
Hipocalcemia reprezinta scaderea concentratiei de calciu din sange mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciata drept normala, ca urmare a hipofunctiei glandelor paratiroide, care regleaza metabolismul sau in organism.
Miezul pepenelui rosu contine apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale. Sunt extrem de favorabile substantele continute cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si regulator imunitar.
Fructele se caracterizeaza prin bogatia lor in apa, glucide, celuloza, saruri minerale, vitamine si diverse arome. Ele se clasifica dupa structura, gust, aroma.
Legenda provenind din secolul al IX-lea i.C. spune ca pastorul de capre etiopian Khaldi a observat ca dupa consumul frunzelor si fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit agitate si nu-si gaseau linistea nici macar in timpul noptii.