Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
ALGELE DE MARE, O DELICATESA ORIENTALA PLINA DE SANATATE

Algele de mare, o delicatesa orientala plina de sanatate

 Algele marine au ocupat mereu un loc important in dieta oamenilor. Japonezii intrebuintau des in retele lor culinare alge de mare uscate sau proaspete. Si in Statele Unite se folosesc foarte des aceste plante oferite de natura si inzestrate cu vitamine si minerale care tonifica organismul si ajuta la vindecarea unor boli precum hepatita cronica si acuta.

Caragenanul, extras din unele alge de mare, este folosit in productia de pasta de dinti, gelatina, budinca sau inghetata.

Langa Sakonnet, Rhode Island, muschii irlandezi au fost recoltati si folositi drept sursa de caragenan.

In Romania sunt multe restaurante cu specific thailandez sau chinezesc care intrebuinteaza algele in retetele preparate de bucatarii experimentati.

Laptucii de mare nu se gatesc greu. Ei pot fi gasiti si in comert in anumite supermarketuri. Fierti in lapte timp de circa 30 de minute dupa care strecurati, laptucii dau un gust deosebit laptelui la care se adauga zahar si sare dupa care se lasa la racit. Dupa ce acesta da semne ca se ingroasa puteti adauga fructe de padure, miere, capsuni sau alune. Desertul poate fi servit cu frisca dupa ce a stat cateva ore la rece, in frigider.

O alta reteta gustoasa si cu care puteti uimi pana si cel mai sceptic musafir este salata cu laptuci si muschi irlandezi de apa. Pe farfuriile de salata se asaza frunzele laptucilor, iar in apa fierbinte se spala muschiul irlandez de apa. Acesta pus intr-un castron si acoperit cu zeama de lamaie se va transforma dupa cateva ore intr-un jeleu. Pe frunzele de laptuci se taie cuburi jeleul obtinut si se adauga mere cuburi, telina si maioneza. Deasupra se pot pune nuci sau alune de padure.

Articole asemănătoare

  • Patru beneficii ale uleiului de nuca

    Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, uleiul de nuca ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii

    Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.


Warning: fopen(cache/930918bcf920d106982da9e6e3629aa8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139