Alergia solara si efectele adverse
Din ce in ce mai multe persoane, in special doamnele si domnisoarele, merg cu regularitate la solar, pentru a intampina vara asa cum se cuvine. Altele prefera sa astepte vara sa iasa la plaja pentru a se lasa rasfatate de razele soarelui si pentru ca pielea sa primeasca o nuanta maslinie.
Este foarte important sa ne protejam pielea, deoarece razele UV o usuca si o imbatranesc. Astfel hidratarea prin crème potrivite si prin consumul a cel putin 2 l de apa pe zi este un factor esential pentru mentinerea frumusetii si a sanatatii. In cazul in care vorbim despre alergii la nivelul epidermei produse din cauza soarelui, o zona foarte sensibila este cea a decolteului. De aceea trebuie sa ii acordam mai multa atentie si sa o tratam cu mare grija.
Daca soarele ne arde pielea prea tare nu inseamna ca suntem bronzati! Petele rosii pot declansa o forma a cancerului de piele sau sa creeze riduri premature si diverse pete. Razele solare care ajung la pielea neprotejata sau deloc pregatita pentru contactul cu acestea sunt extrem de periculoase.
Si alimentatia sanatoasa ne ajuta si ne protejeaza de efectele negative ale soarelui. De aceea este binecunoscut faptul ca trebuie sa ne hidratam, deci sa bem cat mai multa apa, dar si sa mancam spre exemplu mai des paste cu sos tomat sau morcovi (carotida intareste sistemul imunitar).
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Legume si fructe pentru un sistem imunitar mai puternic
In perioada rece organismul are nevoie mai mult decat oricand de un sistem imunitar cat mai rezistent in fata racelilor de sezon, si in loc de medicamente ati putea adauga mai multe fructe si legume in meniul zilnic.
-
Petunii Red Star
Sunt flori relativ usor de ingrijit, recomandate atat celor cu multa experienta in gradina, dar si celor care fac abia primii pasi in lumea acestui hobby, au nevoie de lumina solara si trebuie udate moderat, mai ales in prima perioada dupa plantare.
-
Carnea de peste si acizii grasi Omega 3
Pestele este un aliment permanent laudat de nutritionisti, care nu trebuie sa lipseasca in vreo saptamana din dieta. Gustul variat al diferitelor sortimente este in masura sa le faca oamenilor viata mai placuta si mai sanatoasa.
-
Scoarta de salcie, un leac antireumatismal si sedativ
Salcia, acel arbore cu ramuri subtiri si mladioase intalnit in preajma apelor, mai este cunoscuta in unele regiuni ale tarii sub numele de lozie, mlaja, rachita, rachitica sau zalog.
-
Algele, sanatate si vigoare pentru organism
Algele si efectele lor benefice pentru sanatate sunt cunoscute pe scara larga de ceva timp si la noi in tara. Sunt comercializate in magazine cu produse naturiste sau in farmacii ca suplimente nutritive.