Supa de rosii, iarna
Ingrediente
2 borcane de rosii in bulion, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, o mana de fidea, 2-3 morcovi taiati felii, 1 radacina telina mijlocie taiata cubulete. Condimente: cimbru uscat, maghiran, busuioc, 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta (se pot inlocui cu o cescuta de ceai de menta, neindulcit), sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Se caleste rapid ceapa taiata solzisori in uleiul de masline si se stinge cu o cana de apa. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. In acest timp, taiem morcovii si telina si ii adaugam in oala, avand grija sa completam cu apa cat sa fie acoperite legumele. Se lasa 15 -20 minute la foc mic. Adaugam rosiile in bulion, fideaua, condimentele dupa gust si completam cu apa. Dupa cateva clocote, se sareaza si se acreste dupa gust cu putina zeama de lamaie. Daca nu avem frunze verzi de menta, acum e timpul sa adaugam o cescuta de ceai. Se mai lasa 5 minute, presaram verdeata tocata, acoperim si luam oala dupa foc.
Supa se poate manca si rece.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.
-
Supa de rosii cu orez si telina
O supa calda si delicioasa pentru o vreme friguroasa este perfecta pentru meniul de seara. Va sugeram sa pregatiti supa de rosii cu orez si telina.
-
Supe de vara. Supa de rosii cu smantana
Printre supele de vara care se pot prepara in acest sezon, se regaseste si supa de rosii cu smantana.
-
Supa de rosii (2)
Ingrediente: Carne cu mult os de pui (cca 300 g), de vaca sau vitel, morcov