Snitel vienez (in pesmet)
Ingrediente: carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet, untdelemn, lamiie, masline, patrunjel tocat, unt. Preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Slovaciei
Traditia gastronomica slovaca este recenta fata de cea a altor popoare, de aceea sa nu va mire daca rafinamentul nu atinge cotele cu care v-ati obisnuit in tari precum Franta sau Italia.
-
Fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate
O delicatesa adevarata pe care sa o alegeti la o masa cu prietenii este reteta de fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate.
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.
-
Chiftelute din carne de curcan, marinate in sos de rosii
Chiftelutele din carne de curcan, marinate in sos de rosii sunt o alegere perfecta pentru o masa de pranz delicioasa, in care sunteti inconjurati de prietenii dumneavoastra.
-
Budinca de varza cu cascaval ras si pesmet
Budinca de varza cu cascaval ras si pesmet poate fi o reteta apetisanta, care se prepara intr-un mod cat se poate de simplu. Daca alaturarea dintre varza gatita si cascaval nu vi se pare nepotrivita, puteti incerca aceasta reteta